CrossFIt
Persoonlijke update Sport

Holy Shit, IK heb een begin gemaakt aan CrossFit!

06/09/2018

Hey you!

Het stond al een tijdje op m’n Mini Bucket List zoals je hier al een beetje kon lezen. Maar dit is nog wel even het toelichten waard! Het was voor mij best een grote stap, maar een paar weken geleden heb ik de stap genomen… Namelijk: CrossFit!

Tja, ik had toch nog vakantie, dus waarom niet? Dacht ik een paar weken geleden (maandag 13 augustus om precies te zijn). Een beetje gespannen wel, misschien bak ik er helemaal niets van, misschien zet ik mezelf wel voor schut, maar ja dat doe ik wel vaker. Vol goede moed stapte ik de box binnen (zo heet die train omgeving). De WOD (Workout Of the Day) werd goed uitgelegd, eerst werd alles opgewarmd en we konden van start gaan. Deze WOD bestond uit twee oefeningen die ik best wel goed snapte, die ik nog best oke kon uitvoeren. Het was zwaar, dat zeker. Het was leuk, dat ook. Dus ik besloot donderdag weer te gaan.

Een heel andere WOD (natuurlijk) en het werd uitgelegd alsof het niks was. Even naar buiten rennen, tot het einde van het pad en weer terug, dan doe je handstand push-ups en klim je in het touw en omlaag (Say What?!) en dan ben ik vast ook nog wat vergeten. Ik moest eerst nog even kijken of ik die handstand wel kon, gelukkig kon ik hem nog, maar die push-up vergde net even teveel. Vroeger met gym was ik sowieso geen held, dus dat touwen klimmen moet ik ook nog even (heeeel lang) op oefenen. Gelukkig zijn er genoeg opties en hoefde ik zeker niet stil te zitten. Ook na deze WOD was ik weer helemaal kapot. Zelf noem ik het dan ook: WOD je ROT!

Nu vijf keer later, moet ik eerlijk bekennen dat ik wel een beetje verkocht ben. Wat zo heerlijk is, is dat je zelf ook niks hoeft te verzinnen! Er is altijd een trainer die je in de gaten houdt en je wordt enorm uitgedaagd. Voor mij is het mega goed, want ik heb al heel wat angsten opzij gezet, dus alleen daarom al geef ik mezelf af en toe even een denkbeeldig schouderklopje. Ik trainde zelf in de sportschool ook altijd graag, maar ik denk toch dat ik dit even vol ga houden…

Behalve deze week dan. Maandag werd ik wakker, trok ik automatisch m’n sportkleren aan, klaar om naar CrossFit te gaan. Na m’n ontbijt voelde ik mij eigenlijk helemaal niet zo fit, dus ben ik terug m’n bed in gedoken. Afgelopen dinsdag zijn de danslessen weer van start gegaan en dat vergde weer een hele hoop. Ik ging meteen weer volle bak er tegenaan wat ervoor zorgde dat ik dinsdag avond al helemaal gesloopt was, ik kon serieus bijna niet meer lopen. Woensdag weer volle bak en vandaag even een rustdag want vrijdag gaan we er ook weer vol tegenaan! Zodra ik m’n ritme weer heb gevonden, m’n lichaam weer energie over heeft, zal ik weer snel een kijkje gaan nemen in de box. Maar zoals jullie wel eens hebben gelezen ben ik ongelofelijk verstandig dus luister ik gewoon even naar m’n lichaam.

Heb jij wel eens CrossFit gedaan? Ik ben benieuwd naar je verhalen! En zo niet? Wat houdt je tegen?

CrossFit

-IK-

No Comments

    Leave a Reply