Aerial Yoga
Yoga

Effe wat anders: Aerial Yoga

03/09/2018

Hey you!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven over yoga, laat ik daar nu eens verandering in brengen! Vorige week volgende ik namelijk samen met een vriendin een lesje Aerial Yoga… Je weet wel, yoga in van die doeken! Mijn ervaring? Die deel ik graag met jullie.

Effe vooraf.
De les die wij volgde was in Amsterdam bij Aerial Studio, maar daar moeten we natuurlijk eerst naartoe! Heel eerlijk, in Amsterdam ben ik niet echt een held, vooral niet met de auto. Vol goede moed waagde ik mij er toch aan want met de bus is het ook geen doen. Alles ging dikke prima, maar voordat ik m’n auto wilde parkeren werd ik aangehouden door een meneer met een geel hesje. Dat is makkelijk! dacht ik. Een verkeersregelaar, wat een luxe! Maar helaas, hij had een lege accu dus of ik hem even wilde helpen. Uh ja, maar ik heb geen idee hoe. Hij gelukkig wel een beetje dus hij begon met wat draden te knoeien “Rood bij rood, zwart bij zwart.” heeft hij ongeveer 10 keer gezegd. In de tussentijd heb ik meteen m’n vriendin gebeld met dat ze maar even deze kant op moest komen en als klap op de vuurpijl begon het keihard te regenen. Uiteindelijk kreeg meneer de nep verkeersregelaar z’n auto aan de praat, zette ik m’n auto weg en trokken we een sprintje naar de yoga school.

Aerial Yoga

Aerial Yoga.
Echt heel veel tijd hadden we niet meer, dus snel omkleden, spullen in een kluis en een doek uitzoeken. We kwamen binnen in een mooie ruimte vol met oranje en blauw/ groenige doeken op verschillende hoogtes (de een heeft langere benen dan de ander). Als je een match had met een doek, mocht je erin gaan liggen en de les kon beginnen. Weer even heel wat anders, vooral wennen in het begin, misschien een beetje angstig, maar wel echt heel leuk. Alles werd heel duidelijk en rustig uitgelegd zodat iedereen het kon zien en mee kon krijgen hoe je je handen precies moest plaatsen.

Sommige houdingen best wel heftig, sommige best wel zwaar. Zo hing je ineens op z’n kop en zo stond je ineens in een plank. Af en toe moest je het doek (wat overigens rond is) bij je heupen plaatsen en dan voorover in de downdog, dat was best pittig voor je heupen! Die heb ik daarna ook wel even gevoeld, want dat zijn ze niet gewend. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet ben gevallen, want zo handig ben ik namelijk niet… Daarnaast ook blij dat ik niemand anders een blauw oog heb bezorgd want in een doek hang je niet echt stil waardoor je soms een ander persoon in een doek een klein tikje geeft. Ik vond het in ieder geval super leuk!

Aerial Yoga

Of ik Aerial Yoga vaker ga doen? Ik zou het in ieder geval wel willen! Zoals jullie misschien wel weten zit mijn planning (vooral de komende weken) best snel vol, met best veel leuke dingen. Voor deze les moest ik naar Amsterdam want echt in de buurt is het hier niet. Maar ik vond het zeker een onwijs leuke ervaring! Weer effe wat anders! Nu staan er nog heel veel andere soorten yoga op m’n lijstje dus we gaan zien wanneer ik weer in een doek ga hangen..

-IK-

Ps. Misschien dat ik hier ook wel een kopje van maak: “Effe wat anders”. We gaan het zien!
Pps. Dit is al blog nummer 100!! Woehoe, tijd voor een feestje binnenkort.. Over een maand blog ik een jaar, dan wordt het tijd voor een grote throwback.

No Comments

    Leave a Reply