transformatie
IK Persoonlijk

Transformatie alert!! Van bolle wangen naar bolle billen..

30/08/2018

Hey you!

Eigenlijk had ik best een dikke kop he? Ruim twee jaar geleden. Toen nog niet echt bewust van maar als ik deze foto zie schrik ik toch wel een beetje. Ik ben nooit echt dik geweest, ook nooit vol slank, gewoon een beetje er tussen in. Want eten vond ik lekker en sporten deed ik alleen als ik er zin in had.. Nu twee jaar verder een totaal andere mindset, vandaag neem ik jullie mee naar deze transformatie. Van bolle wangen naar bolle billen (oke dat valt ook wel mee, maar goed het klinkt wel lekker toch?).

De linker.
Ruim een jaar na m’n hernia operatie. Bang, onzeker maar vooral het vertrouwen in m’n lichaam was ik helemaal kwijt. Ik denk ook dat dat mij toen een beetje de kop heeft gekost. Die tijd heb ik niet alles gegeven wat ik had, omdat ik m’n lichaam niet vertrouwde. Bang voor nog een hernia. Dus nam ik mezelf ik bescherming. Als ik ging sporten had ik er waarschijnlijk wel meer uit kunnen halen.. Maar ik wilde niks overbelasten, ik wilde geen pijn meer, dus bleef ik in een soort van comfort zone. Toen die tijd bijna afgestudeerd van de dansacademie, aangenomen op nog een dansacademie, maar ik was er klaar mee. Klaar om elke dag in de spiegel te kijken, om elke keer weer beoordeeld te worden op je kunnen, klaar om elke keer maar beter te zijn dan een ander en dat (met nog meer andere redenen) heeft ervoor gezorgd dat ik ging werken.

De linker houdt heel erg van eten, de rechter overigens ook, maar was zich totaal niet bewust van wat ze at. Toen die tijd ook het begin van m’n relatie met Niels en vaak werd er wel wat popcorn of chips bijgehaald als we een film gingen kijken. Ik dacht dat ik best goed bezig was, maar na een paar voedingsanalyses bleek het toch wel veel beter te kunnen.. Wat zorgde voor best een transformatie!

De rechter.
Een paar weken geleden. Blij, trots en fit. Alles wat ik wil, doe ik. Ik geef nu een jaar BodyPump, die linker had je keihard uitgelachen als ik dat toen wist. Eerst 1 keer in de week, nu 3 keer. Fitter dan ooit tevoren en sinds kort begonnen met CrossFit. Ik wilde het eigenlijk al een jaar, maar ik durfde niet. Ik dacht dat ik dat toch niet zou kunnen, want zo sterk was ik niet. Maar toen op dat moment had ik schijt. Als ik dat wil, dan ga ik dat gewoon doen en stel het is niks, is het jammer. Maar dan heb ik het in ieder geval wel gedaan! Gelukkig pakte het goed uit en heb ik mezelf echt wel een schouder klopje gegeven. Dus nu doe ik al een paar jaar aan yoga, om m’n lichaam te leren accepteren (en om vele andere redenen). Aan krachttraining om m’n lichaam sterker te maken. En doe ik af en toe eens een ander lesje omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind. Maar het aller belangrijkste: ik luister naar m’n lichaam. Ik voel mij goed, word blij van sporten en let veel meer op m’n voeding. Nu weet ik wat goed is voor mijn lichaam (dat is voor iedereen anders natuurlijk) en probeer ik zo goed mogelijk op m’n voeding te letten. Maar de liefde voor patat, chocolade en taart zal nooit verdwijnen, dus af en toe gun ik dat mezelf ook! Dat noemen ze balans toch?

En nog steeds heb ik een hekel aan springen. Nog steeds heb ik meer vertrouwen in m’n rechter dan in m’n linker been (de hernia straalde uit in m’n linker been/bil). Maar moet mij dat ervan weerhouden dingen te doen die ik (dus blijkbaar) heel leuk vind? Dacht het niet. Op dit moment ben ik ongelofelijk happy met alles. Met m’n werk, lieve vriend, familie, vriendinnen en alles daarom heen. Ik mag elke dag doen wat ik het aller leukste vind en daar ben ik iedereen dankbaar voor. Want het had helaas ook anders kunnen aflopen. En ja, nog steeds bij het woord hernia krijg ik tranen in m’n ogen en een brok in m’n keel. Is dat erg? Nee, het is een deel van mij en dat zal het ook echt wel blijven. Dan maar omarmen in plaats van er tegen te vechten toch?! Al vind ik boksen ook erg leuk!

Nou, ik vond het wel weer persoonlijk genoeg voor vandaag.. Het enige wat ik zou willen van die linker is dat ongelofelijke lange haar! Best een transformatie toch?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: