iets dat bij je past
Persoonlijke update Sport

Iets dat bij je past..

09/08/2018

Hey you!

Mijn ‘echte’ vakantie zit erop en ik beloof dat ik jullie daar volgende week meer over ga vertellen. Maar nu even iets wat gister avond gewoon even naar boven kwam. Ik was eigenlijk van plan om te gaan slapen, maar ik moest wel even iets op papier (of eigenlijk in m’n telefoon) zetten. Deze blog gaat dan ook over iets dat bij je past. Nu zul je wel denken, wat doet die kano foto er nou weer bij? Is dat iets dat bij je past? Nah niet echt, ik heb meer riet gezien dan water, maar de kano komt terug in de blog, ik beloof het!

We komen er niet onderuit, vooral niet met die hitte. Ik had alleen maar warme dagen in Cyprus, maar ook in Nederland was er niks te klagen (of juist wel, is maar net wat je leuk vindt). De badpakken, bikini’s en zwembroeken moesten wel uit de kast gehaald worden om het een beetje aangenaam te maken en af en toe een verfrissende duik te nemen. Maar nu even een dingetje: voel jij je wel op je gemak in je zwemkledij? Het klinkt heel stom, maar 9 van de 10 keer ik niet. Ik was een beetje teleurgesteld (of nou ja teleurgesteld, ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen), terwijl ik afgelopen jaar zo hard getraind had. Dat terwijl ik wel “iets dat bij je past” had gevonden. Misschien moet ik nog beter zoeken?

De een vind de sportschool vreselijk, terwijl een ander er zeven dagen in de week te vinden is. De een vindt het heerlijk om wat baantjes in het zwembad te trekken terwijl een ander liever een rondje wandelt. Er is zoveel te doen qua sport dat er vast wel iets is dat bij je past. Daar ben ik in ieder geval van overtuigd. En weet je het niet? Dan probeer je toch alles lekker uit! Ik wist ook pas na drie balsporten dat dat toch echt niks voor mij was. Ik geloof er in dat je het beste resultaat boekt als je iets doet wat je echt leuk vindt en niet omdat het moet. Dus waarom met een chagrijnige smoel naar de sportschool omdat je dat ziet bij iedereen, terwijl je juist gelukkiger wordt van een rondje kanoën? (ik zei het toch, de kano komt terug)

Nog zo’n dingetje. Na de middelbare school mag je (als het goed is) zelf een opleiding uitzoeken. Dan kies je iets dat bij je past of iets waarvan je denkt dat je het leuk vindt. Ik koos (en werd thank god aangenomen) de dansacademie. Hier heb ik geen minuut spijt van gehad en elke dag ging ik zowat huppelend naar school. Ik snapte dus ook niet als ik iemand sprak die zei dat hij/zij helemaal niet met veel plezier naar school gaat. Wat doe je daar dan nog? Nu is er bij mij ook echt ingehamerd dat ik echt iets moet doen waar ik gelukkig van word en als dat goed uitpakt, dikke prima! Ik geloof ook dat iedereen niet zo is opgevoed..

Het liefste zou ik elke dag yoga doen een ergens een dansles meedoen, vier keer in de week trainen, alle groepslessen in de sportschool meedoen, dan nog twee keer in de week hardlopen en ik wil volgende week dan eindelijk wel eens een lesje Crossfit meedoen. En o ja, boksen vind ik ook super leuk. Mijn probleem is dat ik alles leuk vind. Want ik weet ook wel dat dit rijtje hierboven (met mijn werk) haast niet te combineren valt. Misschien moet ik maar eens beslissen wat voor mij het beste werkt. Dus dat ga ik de komende maanden maar eens doen. Werkt het niet? Dan moet ik misschien toch maar eens opzoek naar iemand die mij daarbij kan helpen, want wat extra motivatie kan geen kwaad.

Dus wil jij gezonder gaan leven, maar je weet niet hoe? Ga op zoek naar iets wat JIJ leuk vindt en niet omdat half internet het doet. Test dingen uit, kom erachter dat je sommige sporten haat of ga dat gezellig samen met je vrienden doen. Ik weet zeker dat als je iets leuks hebt gevonden, je een doel stelt, dat je die kunt halen. Maar ieder mens is anders! De een wordt zwaar van brood, de ander van patat en iemand anders wordt nooit dik (was ik dat maar). Daarom als ik zeg dat ik Body Pump leuk vind, hoef jij dat nog niet te vinden (wel leuk als je het een keer probeert). Nou dat was het dan zo’n beetje!

Ps. Doe iets dat bij je past!
Amen.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply