wat een spierpijn
Persoonlijke update Sport

Wat een spierpijn!

19/07/2018

Hey you!

Heel even was ik het vergeten.. Vergeten hoe spierpijn ook alweer voelt. Maar ik weet het weer hoor. Na maandag en dinsdag: wat een spierpijn! Niet op één plek maar gewoon m’n hele lichaam. Wat heb je allemaal uitgespookt dan? Oke rustig maar, ik zal het jullie vertellen.

– Maandag –

XCORE.
Meestal train ik op maandag zelf. Omdat als ik straks terug kom van vakantie een paar dagen daarna een XCORE les moet invallen, besloot ik deze maar eens even mee te doen. Eigenlijk doe ik het te weinig. Zoals je hier kunt lezen heb ik wel de XCORE opleiding gedaan, maar m’n eigen les heb ik nog niet. Alleen voor inval stamp ik dus de les in m’n hoofd. Heftige les wel wat ervoor zorgde dat ik spierpijn had in vooral m’n core (duh logisch) en ook wat spierpijn in m’n borstgebied als je zeg maar je armen omhoog tilt. Dit voel ik overigens vandaag nog steeds..

Bodypump.
Ja, dit geef ik elke maandag avond en ik volg de les niet zelf, maar het telt wel degelijk als een workout vind ik. Na een lichte blessure waarbij ik rustig aan moest doen met squat en lunges probeerde ik maandag alles weer op m’n oude gewicht. Dat heb ik geweten. Wat een spierpijn! Dinsdag werd ik wakker samen met de spierpijn in m’n billen. Wel een fijn gevoel weer trouwens, wat spierpijn. Is namelijk een hele tijd geleden! Wel blij om te weten dat m’n hele lichaam het weer goed doet.

– Dinsdag –

Grit.
Grit is zo leuk, maar je wordt er zo kapot van. Mijn eerste les Grit ooit was een hel. Het was met een step waar je de hele tijd op, af en over moest springen. Ik vind springen niet zo leuk. Sinds m’n hernia heb ik een bloedhekel aan springen. Daarvoor misschien ook al. Na 5 minuten kijk je al op de klok en denk je: whaaat? Nog maar 5 minuten voorbij? Maar de rest van de les gaat super snel. Afgelopen keren dat ik Grit heb meegedaan werd de step weggelaten en was het meer op basis van kracht en cardio. Zo vroeg in de ochtend een lesje Grit, dan ben je wel wakker hoor! En daarnaast word je er ook nog mega fit van.

Bootcamp.
Dinsdag avond nog even de bootcamp meegepakt. Dit omdat ik hier al een tijdje zin in had (maar geen tijd voor had vrijgemaakt) en omdat ik hier voor m’n werk ook een blog over ging schrijven. Dus dinsdag avond samen met m’n vriend naar de sportschool voor een heerlijk lesje bootcamp in de buitenlucht. Ook weer heel erg leuk! Ik moest eerst wel even wennen aan het zand tussen m’n tenen, maar al snel begon het te wennen (ik heb een hekel aan zand). Weer een heleboel zweet verloren, maar wat is buiten sporten met dit geweldige weer toch ontzettend lekker. Daarna nog even het zwembad in gesprongen en m’n dag kon niet meer stuk.

Woensdag werd ik wakker.. Wat een spierpijn! Ik had dinsdag al besloten om van woensdag een rustdag te maken. Heel veel meer dan een klein rondje wandelen kreeg ik er ook niet uit en heel erg is dat ook niet. Voor mij is het nog steeds zoeken wat m’n lichaam aankan. Want als ik op een dag zes danslessen kan geven, zou dit toch ook moeten kunnen denk ik dan? Wat vooral belangrijk is, is om naar je lichaam te luisteren. Vandaag wilde ik eigenlijk weer terug naar de sportschool, maar ik besloot toch maar thuis te blijven. Ik had nog steeds spierpijn dus het leek mij een goed idee om nog even wat rust te pakken.

Vanochtend besloot ik dan ook om even een rondje te wandelen. Dat heb ik geprobeerd dan. Blijkbaar vinden muggen mij de laatste tijd heel lekker. Ken je dat spelletje met dat er steeds een beest uit een gat komt en dat je die met de hamer moet slaan? Misschien niet heel duidelijk, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel. Mijn muggenbulten deden dat net. Om en om besloten ze te gaan jeuken. M’n benen en billen zijn de afgelopen dagen aangevallen. Misschien zit daar het lekkerste bloed of het meeste vet, ik heb geen idee.

Misschien dat ik zondag nog even de sportschool in stap voordat we op vakantie gaan. Ik zie het wel! Voor nu even luisteren naar m’n lichaam en de laatste paar dagen werken voordat ik volop ga genieten.

Luister jij altijd naar je lichaam?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply