eerste blog ervaringen
IK Weetjes

Weetje: Mijn eerste blog ervaringen

16/07/2018

Hey you!

Ja hallo iedereen, het is wel allemaal leuk zo’n blog. Maar er komt zoveel meer bij kijken dan je denkt (eigenlijk wel meer dan dat ik zelf ook dacht). Want jij leest dit gewoon even, maar ik ben er toch een partij druk mee! Dit allemaal met heel veel liefde, anders had ik het nooit al zo’n tijdje volgehouden. Vandaag deel ik mijn eerste blog ervaringen met jullie. Een blog begin je namelijk niet zomaar..

Start maar eens.
Na een hoop getwijfel, wat schrijfsels op papier, had ik de knoop door gehakt. Ik ga beginnen met bloggen (lees hier mijn eerste blog). Voordat die eerst blog verscheen, moest er natuurlijk eerst een website gebouwd worden. Gelukkig heb ik een hele slimme vriend met een hele handige stiefschoonbroer (noem je dat zo? de stiefbroer van je vriend, ook al vind ik stief niet echt aardig klinken) die mij een handje wilde helpen. Zonder hun, geen website. Ook al had ik duizenden tips gelezen op andere blogs, ik was er niet uitgekomen. Dus mijn eerste blog stond online, ik had het overal een beetje gepromoot, nu hopen dat mensen het lezen.. Gelukkig was mijn eerste blog een hit, waren veel mensen nieuwsgierig en kreeg ik als snel leuke reacties.

Al die woorden.
Mijn website was net de lucht in gevlogen.. Ik was meteen Google aan het raadplegen. Waarop kan je m’n site vinden? Hoe kan je m’n site vinden? Helemaal niet. Met Isabella Kok kreeg ik m’n website niet tevoorschijn (hoe bedoel je geduldig). Gelukkig wist ik na een paar weken de betekenis van de woorden meta-beschrijving en trefwoord en wist ik een beetje hoe ik mezelf vindbaar kon maken. Geloof mij, dat gebeurt niet in een paar weken. Mijn geduld is erg op de proef gesteld en dat is alleen maar goed. Ik ben een ongelofelijke doorzetter maar na een paar weken dacht ik: Kan ik niet beter stoppen? Zoveel mensen lezen het niet.. Maar nee, stoppen staat niet in m’n woordenboek en ik doe dit vooral omdat IK het leuk vind. Als andere mensen het lezen, is het alleen maar mooi meegenomen. Zodra ik alles ook beter begon te snappen, werd het ook steeds leuker.

Je moet er wat voor over hebben.
Als je mij zal vragen over mijn eerste blog ervaringen, zal ik niet gelijk zeggen dat het veel tijd in beslag neemt. Ik deed het af en toe tussendoor voor de ontspanning, geen idee hoeveel tijd het in beslag nam. Eigenlijk best veel. Je bent niet alleen bezig met schrijven, ook met foto’s maken, je blog promoten, blogs nalezen voor de zinsopbouw en blogs nalezen voor de spelling en soms zijn je ideeën gewoon even op. Voor de blogs voor mijn werk moet ik de uren bijhouden en dan zit je al snel aan de twee uur voor een blog. Dus ja, er gaat veel tijd in zitten maar je doet het omdat je het leuk vind, toch? Ik in ieder geval wel. Als daar mooie dingen uitrollen zoals samenwerkingen is dat alleen maar heel erg mooi meegenomen.

Jouw stijl.
Ik wist vanaf het eerste moment waar mijn blogs over moesten gaan. Eigenlijk over van alles, want ik doe ook van alles. Ik schetste meteen hoe mijn logo eruit moest zien en stuurde dit door naar m’n nicht, zij vertaalde dit naar een digitaal meester werkje. Isabella Kok zou ik gebruiken en dan afgekort IK, het gaat namelijk ook over mezelf natuurlijk. Niks FitMetIK, DancingQueenIsabella of IK schrijf (was trouwens ook wel leuk geweest) maar gewoon lekker m’n eigen naam, die gebruik ik namelijk overal voor dus zo ben ik ook makkelijk te herkennen. Al snel werd ik verliefd op de kleur oranje en omdat ik een nieuwe website wilde, koos ik voor die accenten. Lekker fris toch? Voordat ik begon met bloggen heb ik veel andere blogs gelezen zodat ik een beetje wist wat de bedoeling was. Als er één ding is waar ik een gloeiende hekel aan heb, is het wel na-apen, dat wilde ik dus niet. Gewoon lekker m’n eigen ding in m’n eigen stijl zodat mensen mij horen praten.

Social Media Fanaat.
Je wordt steeds fanatieker, wilt dat steeds meer mensen je blogs lezen en dat mensen je ook echt gaan volgen. Instagram is daar een mooi voorbeeld van. Ik vind Instagram echt een fantastische uitvinding en toen ik begon met bloggen had ik ook wel even een volger-groeispurt, die blijft de laatste tijd een beetje gelijk en dat is helemaal niet erg. Ja, het zou leuk zijn, wat leuke volgers erbij (hier schreef ik trouwens ook al eens een blog over) maar wat leuker is, is de interactie met elkaar, met andere bloggers (zo hey, veel leuk in deze zin op drie verschillende schrijfwijzes, wat een genie ben ik toch). Ik zit er dan ook wel eens over na te denken om wat bloggers op te roepen en gezellig met z’n allen even ergens te lunchen zodat iedereen z’n eerste blog ervaringen kan delen. Want je kan ook een hoop van elkaar leren! In het begin vond ik dat Social Media nog wel een beetje lastig. Vinden mensen mij niet vervelend? Maar nu denk ik: boeiuuuh. Ik heb dit geschreven en ik wil graag dat jullie het lezen dus kom maar op. Wel probeer ik iets minder fanatiek te worden en vaker m’n telefoon echt weg te leggen.

Zo kan ik nog wel uren doorgaan, maar ik heb besloten er een eind aan te breien. Dit waren mijn eerste blog ervaringen en er zullen zeker nog wat ervaringen aankomen. Zo ben ik namelijk nog lang niet uitgepraat over de samenwerkingen en kan ik uren doorgaan over het tot stand komen van een blog en hoe moeilijk ik het mezelf toch elke keer weer maak. Maar ik schrijf zoals beloofd elke maandag en donderdag een stukje tekst en als je mazzel hebt nog wel eens eentje extra. En ik vind dat het best leuk gaat.. Ik hoop jullie ook!

Geniet weer van deze mooie zonnige dag en als ik je een tip mag meegeven voor vandaag: doe wat je niet laten kan. Als jij een blog wil beginnen, begin. Als jij een donut wil kopen, koop er één (ik zei één). Als jij misschien in je vrije tijd wil hardlopen, trek goede schoenen aan en hop naar buiten. Je leeft maar 1 keer! Wijs he?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: