het zit er op
Dans

Het zit er op. Deze dansjuf is trotser dan trots!

09/07/2018

Hey you!

Ja jongens, dit was het dan! The show is over (voor dit seizoen). Het is klaar, af, uit. Het zit er op! Daarom kan het ook niet anders dan dat m’n blog vandaag over het geweldige dansseizoen gaat (iets later dan normaal, ik moest nog even bijkomen en een verhaaltje schrijven)! Zo ongelofelijk genoten, zo ongelofelijk trots..

Ik ben ook nog nooit zo gespannen geweest voor een show als gister. Voor de show dikke chaos. Kinderen die ziek zijn, niet weten waar ze naartoe moeten, kleding dat kwijt is. Je rent de benen uit je lijf zodat alles toch nog op z’n pootjes terecht komt. Ik niet alleen hoor, iedereen is aan het rennen, vliegen of maakt zich klaar voor de show. De mensen zitten in de zaal, de kinderen zijn aangekleed, docenten bij het toneel, gespannen koppies, stralende gezichten, kriebels in je buik.. Dan weet je dat het gaat beginnen!

het zit er op

Tijdens de show vooral te vinden in de coulisse. De dansers op hun plek zetten, zeggen dat ze stil moeten zijn (wat op een niet altijd op een heel aardige manier wordt gedaan.. SSSSSSST STIL NOU!) En laten we de vraag: “Waar moet ik staan?” niet vergeten. Gewoon, op de plek die we het hele jaar hebben geoefend. Maar goed, ik neem niemand wat kwalijk, er komt ook best wat spanning bij kijken. Niet alleen bij mij, maar bij iedereen. Ik stuurde bijvoorbeeld de eerste show gisteren kinderen al het toneel op die nog niet eens moesten (sorry jongens). Vorig jaar was het scherm aan de achterkant een beetje kapot, dit jaar werd er een liedje ineens afgekapt bijna op het einde. Verbaasd kijk je dan op, maar je kan er niks aan doen. Ik niet, de mensen van techniek niet en the show must go on.

Voordat de leerlingen opgaan nog even iedereen moed inpraten, een knuffel hier en daar en dan staan er niet alleen stralende kinderen op het toneel, maar staat er ook een stralende juf aan de zijkant. Zo ongelofelijk trots op alle dansers, het had niet beter gekund. Van de kleintjes die huppelend het podium opgaan als kusjes soldaten tot de selecties de meteen strak gaan staan op het toneel en zoveel energie geven. Een beter gevoel bestaat er niet en ik durf dan ook wel echt te zeggen dat ik het mooiste beroep heb wat er bestaat. Vooral met de juiste mensen om je heen die je steunen, voor je zorgen kan ik niet gelukkiger worden. Dan bedoel ik ook echt iedereen he, m’n collega’s waar ik het hele jaar mee geknald heb, de lieve mensen die achter de schermen komen helpen, m’n familie die komt kijken en vast nog heel veel mensen die ik nu even vergeet.

het zit er op

Ook al zijn de laatste paar weken best chaotisch.. Er wordt een avondvierdaagse gelopen, partijtjes gegeven, toetsweek op de school, de kinderen zijn of doodmoe of hebben mega veel energie. De laatste weken voor de show zijn ook niet altijd even leuk. Dansen worden herhaalt, herhaalt totdat alle puntjes op de i zijn gezet. Maar we maken er altijd het beste van! Er wordt hier en daar een grapje uitgehaald, een spelletje gedaan en alle vragen voor de show worden beantwoord. Daarnaast is het allemaal voor een goed doel, een hele gave show neerzetten.

Twee weken geleden had ik al een dansshow achter de rug. Afgelopen weekend waren de laatste twee. Naast alle lieve woorden van leerlingen, ouders van leerlingen, ben ik ook weer onwijs verwend! Kinderen namen tekeningen mee, ik kreeg bossen bloemen, eten (altijd goed), lekkere spullen voor onder de douche en allemaal andere leuke creaties. Ik word bedankt voor de leuke lessen en af en toe moet ik mezelf echt even groot houden.

het zit er op

Gister avond was ik ook zo moe, gewoon te moe om te slapen. Dan speelt er nog zoveel door je hoofd en zijn er liedjes die je niet uit je hoofd krijgt. De show nog even aan het naspelen in gedachte. De kleding, de opstellingen, de muziek en laten we de lieve dansers en het geweldige team erom heen niet vergeten. Zware voeten van hier tot Tokyo, wallen tot onder m’n oksels maar het was het allemaal waard. Het zit er op.

Dit jaar gaf ik 605 danslessen, maakte ik 44 verschillende oefeningen, maakte ik ongeveer 48 dansen en dit gaf ik aan een heleboel leuke leerlingen. Niet gek dus dat af en toe mijn inspiratie ver te zoeken was! Maar het zit er op. Bijna dan. En hoewel m’n lichaam best toe is aan wat rust, ga ik alle lieve leerlingen in de vakantie toch best wel heel erg missen. Ik ben een mega trotse juf (voor het geval ik het nog niet gezegd heb), het jaar is voorbij gevlogen. Genoten van alle lessen, het leukste docententeam, al het voorbereiden en laten we de shows niet vergeten! Met een heel goed gevoel de vakantie in. Vandaag doe ik helemaal niks, vooral alleen maar nagenieten van een fantastisch seizoen.

het zit er op

Tot snel lieve leerlingen & tot donderdag lieve lezers!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: