iets met loempia's
IK Uitstapjes

Net echt, maar dan nep en iets met loempia’s

05/07/2018

Hey you!

Daar ben ik weer. Eigenlijk was ik van plan vandaag even niks te schrijven gewoon omdat deze week best vol gepland staat, maar ik kon het toch niet laten. Zoveel dingen om over te schrijven, dat ik er toch maar weer even aan begon. Daarnaast is het ook gelijk een ontspanning, wat ik best wel even goed kan gebruiken. Dus vandaag: net echt, maar dan nep en iets met loempia’s.. Wat leidt naar m’n eerste ervaring in een nagelstudio.

Ik ben zo’n type dat een gloeiende hekel heeft aan leren. Als ik dan ook toetsweek had, kregen mijn nagels elke dag een andere kleur. Niet omdat dat nou echt nodig was, gewoon omdat ik afleiding zocht. Ik was er dan ook best creatief mee. Op een gegeven moment maakte ik zebra strepen, panterprint en mooie hartjes. Niet alleen bij mezelf, maar ook bij anderen. Als ik m’n eigen nagels lak zit het trouwens vooral naast m’n vingers.. Herkenbaar?

Werken in een groentewinkel is leuk of kan best leuk zijn, maar je nagels worden er iets minder blij van. Voordat ik moet werken haal ik dan ook keurig m’n nagellak eraf, want er is geen klant die zit te wachten op een stukje nagellak in z’n sla. Als je denkt dat je nagels hebt (en daar super trots op bent) kan dat na twee dagen werken zo weer in het niet zijn gevallen en mag je weer lekker opnieuw beginnen met sparen.. Dus als ik mooie nagels wil.. Moet ik of stoppen met werken (zal m’n vader niet heel blij mee zijn) of het door iemand laten doen. Ik koos voor het tweede!

Maar goed. Terug naar die nagel studio. Heel wat weken geleden sprak ik met m’n vriendinnetje af en zij had toevallig net haar nagels laten doen. Dat zag er zo mooi uit, dat ik eigenlijk gelijk naar die nagelstudio wilde rijden om precies hetzelfde te laten doen (dat ging niet, het was zaterdag avond en we hadden net eten besteld). Je kent mij, als ik iets wil moet het eigenlijk gelijk gebeuren. Nu heb ik het een paar weken uit kunnen stellen (tot het moment dat haar nagels een beetje uitgegroeid waren en ik met haar mee kon) wat best knap voor mij is. En ik ben ook zo’n zeikerd die wil dat iemand meegaat zodat ik zeker weet dat ik het goede zeg en blabla, precies hetzelfde dat ik de eerste wasstraat zeker niet alleen wilde beleven.

Ik dwaal weer af, terug naar die nagelstudio. Ik stap naar binnen.. EN Het leek wel of ik vergast werd! Wat een lucht zeg. Best logisch, trek een potje nagellak open en je wordt al niet echt blij, laat staan als er 15 potjes open gedraaid worden en dat dan de hele dag door. Even wennen aan de lucht dan maar en heel stom, ik begon gelijk te twijfelen: is dit wel echt wat voor mij? Ik bleef stoer, kom op Isabella, jij wil dit dus jij kan dit. Het klinkt heel stom maar het was echt lopende band werk. Er zaten zeker een stuk of 10 werknemers nagels te knippen, te lakken of te polijsten. Allemaal pratend in hun eigen taal. Niks mis mee, ik verstond er alleen geen reet van. Naar mijn mening hoorde ik wel een keer het iets met loempia’s! Dat ken ik dan weer wel..

Dus ik een beetje zenuwachtig in die stoel. M’n beste vriendinnetje zat iets verderop, helaas moest ik het dan toch echt zelf doen. Eerst worden je nagels geknipt, dan wordt er een hele lange nep nagel op geplakt waarvan je denkt: dit model had ik niet in gedachte (gelukkig had m’n vriendin mij daar al over ingelicht anders was ik gillend weggelopen) en daarna worden ze op gewenste lengte geknipt. Tja, dat was nog wel een dingetje. Ik wilde ze niet super lang hebben want ik wist dat het nog langer ging worden, omdat ja nagels groeien, snap je? Nagels geknipt, netjes gevijld. Ik: “Mogen ze toch iets korter?” Vrouwtje niet echt blij (m’n vriendin, of laat ik haar maar gewoon Lisanne noemen, kon haar gezicht aflezen.. onweer) maar ik wel. Er werden nog wat taken uitgevoerd, lakje kwam erop en ik was onwijs blij met het eindresultaat! Het is even een zit, maar dan heb je ook wat.

Wel even wennen hoor.. Ineens had ik lange, sterke nagels. Klinkt heel stom, maar in het begin deed het zelfs een beetje zeer. Dat ik dacht: Ja hoor, heb ik weer. Ben ik zeker allergisch ofzo. Gelukkig trok het snel weg en konden wij na ons bezoekje nog even de Costes in gevolgd met een bezoekje aan een sushi restaurant. Waar ik niet alleen het woord loempia hoorde, maar ze ook lekker heb gegeten!

iets met loempia's

Nu ben ik 1,5 week verder en ik ben er nog steeds helemaal happy mee. Je hoeft er lekker niks aan te doen (misschien een beetje bijvijlen) en het staat netjes. Over 1,5 week weer lekker terug om ze bij te laten vullen. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn.. Ik heb m’n nagels laten doen bij Mai Nailstudio in Amstelveen. De laag die erop zit heet Solar en de lak is poederroze (als ik het goed zeg, ik ben ook nog maar een groentje).

Zo, goed verhaal he?! Jij wel eens je nagels laten doen?

-IK-

2 Comments

 • Reply
  Lisanne
  05/07/2018 at 18:05

  Hahahaha luff yore, ga stuk!!

  • Reply
   isabellakok
   05/07/2018 at 18:06

   Haha I knew it! Volgende week zondag weer?

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: