rug
IK Weetjes

Weetje: Hoe gaat het eigenlijk met je rug?

11/06/2018

Hey you!

Als ik mensen een tijd niet heb gesproken, heb gezien of klanten die ervan af wisten, is dit vaak de vraag die ik krijg nadat er is gevraagd hoe het met mij gaat: “Hoe gaat het eigenlijk met je rug?”  (zo lekkere intro op de maandag morgen een vraag na de vraag en dit is dus de vraag) Ik kan je met trots vertellen: m’n rug doet het weer prima! Uitstekend zelfs. Sterker dan ooit te voren, langzamerhand wat spieren die zichtbaar worden, dus mij hoor je niet klagen! M’n rug en ik maken het goed.

Ineens stond ik er weer even bij stil, ik heb vaker van die momenten. Zoals je hier al eens hebt kunnen lezen ben ik geopereerd aan een hernia. Mijn rug was daarvoor al een zwakke plek. Niet alleen die van mij, maar ook die van m’n vader (en waarschijnlijk van nog heeel veeel andere mensen). Wat ik er ook aan deed, na lange dagen kreeg ik vaak last van m’n rug. Maar nooit zo erg als die ene keer. M’n buikspieren waren niet al te sterk, dus dat hielp ook niet echt mee. Dus toen, op die ene dag, stortte alles letterlijk en figuurlijk in elkaar.

Wat fysiotherapeuten, doktersafspraken, ziekenhuisbezoeken, een operatie en ongeveer een jaar later, voelde ik mij weer top. Maar dit mocht natuurlijk nooit meer gebeuren. Dus zodra ik aangesterkt was, begon ik langzaam aan m’n rug en buik te trainen. Vooral die twee onderdelen waren voor mij heel belangrijk. De rest geloofde ik wel, als m’n core maar sterk werd (nu een beetje spijt van want goh wat hebben mijn armen het soms zwaar). Gelukkig is het allemaal voor een goed doel, een sterkere versie van mezelf!

Een paar maanden na de operatie, toen ik een keertje last had van m’n rug, uitte zich dat in totale paniek. Neeeee niet weer! Ik was helemaal van slag, van een klein beetje pijn. Ook omdat ik nog niet helemaal het vertrouwen terug had in m’n lichaam. Er heeft natuurlijk een hele tijd een zenuw klem gezeten, wat toen af en toe nog wat tintelingen veroorzaakte. Maar de hernia was weg, dus ik hoefde nergens meer bang voor te zijn. Daarnaast was het altijd een zwakke plek en ik ben bang dat dat het altijd wel een beetje zal blijven. Maar de pijn van toen, heb ik nooit meer gevoeld. En ik zorg er echt wel voor dat dat ook niet meer gaat gebeuren!

Nu zijn we alweer een hele tijd verder en ik moet echt zeggen dat het fantastisch gaat met m’n rug. Ik kan mij niet herinneren waarneer ik voor het laatst last heb gehad en dat lijkt mij dus een vet goed teken. Misschien ligt het ook aan de Body Pump die ik geef of het zelf trainen wat ik doe. Ik kan in ieder geval zeggen dat mijn lichaam nog nooit zo sterk is geweest als nu! En het wordt alleen nog maar sterker. Zoals ik in deze blog ook al een beetje vertelde, ik ben m’n steeds bewuster van m’n lichaam en dit is gewoon een onderdeel in m’n leven. Het heeft een grote invloed gehad, maar nu lekker niet meer. We gaan gewoon lekker verder en af en toe denk ik er nog eens even aan teRUG.

Hoe gaat het nu met m’n rug? Dikke prima! En met die van jou?

rug
-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: