de laatste loodjes
Dans

De laatste loodjes wegen het zwaarst.. Echt waar!

07/06/2018

Hey you!

De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat is ook echt zo. Zoals ik hier al vertelde vind ik dat de tijd echt belachelijk snel voorbij gaat. Ik weet nog goed dat ik na de zomervakantie met m’n nieuwe lessen startte, niet verwacht (oke misschien toch wel een beetje) dat het zo’n ongelofelijk top jaar zou worden en dat het ook zo snel weer voorbij zou gaan (ook alleen maar een goed teken natuurlijk). Vandaag neem ik je even mee naar de laatste loodjes. Ik zal jullie eens even haarfijn vertellen wat er op dit moment allemaal in m’n hoofd rommelt.

Voor de mensen die geen idee hebben waar ik het over heb.. We zitten nu in de laatste weken voor de eindshow (ik met alle docenten en alle leerlingen). De show waar we keihard naartoe werken, maar die er niet ineens zomaar staat. Er moet van alles geregeld worden en dat gaat soms wel eens ten koste van je nachtrust. Ik slaap de laatste weken slecht tot weinig (weer zo’n rotmug vannacht) of ineens ongelofelijk goed omdat ik heel erg moe ben. ’s Avonds komen er namelijk allemaal dingen naar boven die ik nog moet doen. Die even een mailtje sturen, die even een berichtje en o ja, ik moet zelf dit niet vergeten. Ik besluit dan ook maar gelijk al die berichten eruit te gooien. Anders weet ik dat ik het vergeet en dan kan ik weer niet slapen omdat ik denk dat ik iets ga vergeten. Net zoals nu, ik pak tussendoor m’n telefoon omdat ik weet dat ik iets moet doen, maar ik ben ook aan het schrijven. Dus ik leg m’n telefoon neer omdat ik het alweer ben vergeten (zo snel gaat dat bij mij). Nu weet ik het weer! Dus ik ben zo terug.

Een paar weken terug dacht ik nog: vanaf nu wordt het een makkie! Ik hoef niet zoveel dansen meer te bedenken en alleen maar dingen te herhalen. WRONG! Wat nou makkie, misschien hoef ik niet zoveel dingen meer te bedenken, maar wel regelen (wat ik overigens echt niet allemaal zelf hoef te doen, daar ben je met z’n allen een team voor). Het is trouwens goed dat ik geen dansen meer hoef te bedenken.. M’n creativiteit is op, de pasjes op en mijn hoofd heeft geen zin meer om dansjes te onthouden. Dan ga we nu over naar het klaarmaken van de muziek, het regelen van de kostuums, checken van de outfits, posities zetten en zorgen dat iedereen straks ook echt weet wat hij of zij moet doen. Nu moet ik wel zeggen, dit gaat elk jaar beter. Je weet steeds beter hoeveel tijd je nog hebt, hoe je dit het beste in kan delen en hoe je het ook nog een beetje leuk voor de kinderen kan houden. Want niet alleen voor mij, ook voor hun wegen de laatste loodjes het zwaarst. Denk hierbij aan schoolreisje, avondvierdaagse, feestjes en weet ik veel wat er allemaal nog doorheen gejast moet worden op het laatste moment.

Daarnaast ben je ook nog bezig met het rooster van volgend jaar. Welke lessen lopen er? Welke lessen komen erbij en o ja, de audities voor de nieuwe selectie groepen niet vergeten! Wie melden zich daarvoor aan? Hoe gaan we dat regelen? En dat moet natuurlijk ook bijgehouden worden! Wat trouwens alleen maar heel erg leuk is. Ik kom dan ook net terug uit het theater om de kleedkamers nog even te bekijken en dan komt het wel weer heel dichtbij! Naast alle overuren die je maakt met shoppen voor de outfits, de vergaderingen en je hoofd die af en toe een beetje vastloopt, krijg je er zoveel voor terug en krijg je er zoveel energie van. En dan ben ik gelijk ook weer zo blij met het werk wat ik doe, dat het ook echt een goede beslissing was (om niet verder te studeren) en dat ik heel blij ben met alle lieve mensen om mij heen.

Dus ja, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar ik weet waar ik het voor doe! Naast de show gaat het ‘gewone’ leven ook gewoon door. Dus ik besteed deze middag maar even nuttig om nog wat dingen op een rijtje te krijgen, de nieuwe Body Pump release helemaal in m’n hoofd te krijgen en misschien ook nog niets van de zon mee te krijgen. Deze blog is in ieder geval af, dus dat kan ik weer afvinken!

Voor iedereen die snapt wat ik bedoel, die in dezelfde situatie zit. Succes met de laatste loodjes!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: