salades
Sport Tips & Workouts

Zomerse salades: De lekkerste top 3!

04/06/2018

Hey you!

Het zonnetje schijnt, de BBQ staat aan, maar je mist nog iets. Ik weet toevallig wat dat is! Lekkere salades voor erbij of erna. Misschien heb je met het warme weer wel helemaal geen zin om te koken, of geen trek in warm voedsel. Ook daar zijn deze salades ideaal voor. Mijn ouders hebben een groentewinkel en daar merk je dat als het zonnetje begint de schijnen iedereen aan de salades gaat. Het is ook gewoon super lekker en makkelijk. Ik deel vandaag drie verschillende salades met jullie. Stuk voor stuk heb ik ze getest en ze zijn heerlijk! Voor iedereen zit er vast wat tussen.

salades

-Griekse Salade-

Heerlijk verfrissend als maaltijdsalade of gewoon op een zomerse dag naast je avondmaal. Sinds kort lust ik olijven door de sla en vind ik dit echt super lekker. Feta is een van de gezondste vormen van kaas, dus dat is prima. Zelf ben ik ook gek op geitenkaas, maar we gaan nu richting de zomer, dus die sla ik even over.

Wat hebben we nodig?
– Gemengde sla
– Feta kaas
– Groene olijven
– Rode ui
– Gele paprika
– Komkommer
– Snoeptomaten
– Dressing (mosterd dressing)

Bijzonderheden:
Voor deze salade zijn niet echt veel bijzonderheden. Ik heb persoonlijk niet graag grote stukken ui in m’n salade, dus die hak ik graag fijn.

salades

-Groene salade-

Ik had het niet verwacht, maar dit is mijn favoriet. Dit jaar voor het eerst gemaakt en hij is iedereen goed bevallen. Vaak doe ik geen paprika of bosui door m’n sla, dus ik had er een beetje een hard hoofd in. Dat kan ik vaker doen, een iets frissere salade.

Wat hebben we nodig?
– Veldsla
– Komkommer
– Groene paprika
– Bosui
– Sojabonen
– Avocado
– Groene asperge tips
– Evt koriander
– Geitenkaas of feta

Bijzonderheden:
Het is niet lekker om de groene asperges zo in je salade te gooien. Daarom is het een goed idee om ze een minuut of 2 te koken, daarna af spoelen met koud water. Koriander zou je erbij kunnen doen, ik vind het persoonlijk helemaal niet lekker, daarom hoef je ook niet te zoeken naar de koriander op de foto. Je moet er van houden..

salades

-Kip & Mango salade-

Vorig jaar heb ik de combinatie van mango en kip in een salade voor het eerste geproefd en het was werkelijk waar fantastisch! Het is heel lekker om ook iets zoets in een salade te hebben en ik gok dat heel veel mensen het met mij eens zijn. Dit is denk wel een van de toegankelijkste salades uit dit rijtje!

Wat hebben we nodig?
– Little gem sla
– Gerookte kip
– Mango
– Avocado
– Komkommer
– Snoeptomaten
– Ei
– Honing mosterd dressing

Bijzonderheden:
De eieren moeten natuurlijk wel gekookt worden! Zo’n 7 minuten ongeveer. Het is namelijk niet de bedoeling dat het eigeel door de hele sla heen loopt. Ik zou er zelf niet aan moeten denken..

En nu hoor ik je denken: Maar Isabella, hoeveel heb ik van alles nodig? Dat verschilt! Het ligt eraan of je een salade als lunch, diner of gewoon als erbij wil eten en ook voor hoeveel personen dat is. Misschien houd je wel helemaal niet van paprika en gooi je er extra komkommer in. Misschien eet je het wel alleen, misschien wel met de hele familie. Per persoon verschilt het dus ik zou zeggen: “Laat je eigen fantasie z’n werk doen!” Salades kunnen altijd en zijn vaak ook echt geliefd, dus wees niet te zuinig. Qua dressing gebruik ik bijna altijd de Kiooms dressing Mosterd, maar er zijn nog allerlei andere varianten. Deze kan alleen bijna overal op vind ik! Geniet van de zon en geniet van de salades.

Ps. Trouwens, deze blog verscheen ook op de website van Amstelhof, daar plaatste ik er niet 3 maar wel 5 verschillende salades!

-IK-

2 Comments

 • Reply
  Macblogster
  10/06/2018 at 22:18

  Ik kwam op je blog omdat ik wat salade inspiratie nodig heb. Ik maak graag tomaat, ui en komkommer salade met een beetje appelazijn, voor bij het eten. Dit is snel te maken, maar op een gegeven moment is variatie wel prettig.

  • Reply
   isabellakok
   10/06/2018 at 22:34

   Ik snap je inderdaad, ik heb precies hetzelfde. Vaak grijp je naar hetzelfde terwijl deze varianten ook zo op tafel staan! Toevallig heb ik vandaag weer de groene salade gemaakt en die is echt heerlijk! Hopelijk heb je er wat aan.
   Liefs,
   Isabella

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: