Tips & Workouts

Mijn 5 favoriete ‘healthy’ snacks

24/05/2018

Hey you!

Tussendoortjes, snacks, lekkernijen of hoe je het ook wilt noemen. Ik ontkom er niet aan, zonder is m’n dag niet compleet. Zonder kan ik ook eigenlijk niet want ik hoor bij team ‘alwayshungry’. Maar wat zijn mijn favoriete snacks? Of ze mega gezond zijn, geen idee. Ik let wel vaak op wat ik eet, maar ik eet ook wat ik lekker vind. Nou verbrand ik met de 21 lessen die ik in de week geef ook een hoop. Dus misschien kan ik ook wel iets meer hebben dan iemand met een kantoorbaan. Maar goed, m’n favoriete snacks, daar komen ze dan..

– Nummer 5 –

favoriete snacks

Handje ongezouten noten.
30 gr: 165 kcal
Ja, daar schrik je misschien al gelijk best van. Noten zijn lekker, er zitten goede vetten in, maar ook veel calorieën. Een handje kan nog niet heel veel schade aanbrengen, maar een hele bak wel! Ik kies vaak (het staat gewoon in de kast) voor de elitehaver de luxe ongezouten van de Appie. Soms maak ik ook zakjes met noten en stop ik die in m’n tas, want het vult altijd ontzettend goed.

– Nummer 4 –

favoriete snacks

Maiswafel met kipfilet en groentespread.
2 Maiswafel: 52 kcal
Mister Kitchen’s groentespread courgette/tomaat: 10 gr 10 kcal
Kipfilet: 15 kcal
TOTAAL: 77 kcal

Je hoort vaak mensen over rijstwafels, ik vind persoonlijk de maiswafels veel en veel lekkerder. Rijstwafels zijn van die droge dingen. Het enige met maiswafels is, dat ze een stuk dunner zijn. Sinds kort heb ik de groentespreads van Mister Kitchen’s uitgevonden (staat vaak bij de Sandwich Spread). Echt mega lekker. Deze variant in combinatie met een maiswafel en wat kipfilet smaakt net als een soort pizza. Ik klap hem daarna ook lekker dubbel, een soort hamburger effect krijg je dan. Niet alleen heeel lekker, maar ook nog eens laag in calorieeën. Wat een verschil met een handje noten he?

– Nummer 3 –

favoriete snacks

Banaan.
125 kcal
Als je deze blog hebt gelezen, weet je dat ik gek ben op bananen. Gewoon zo, maar ook bananen eiwit, bananen milkshake, bananen snoepjes. Smaakt het naar banaan, dan lust ik het wel. Het liefst eet ik een tros op een dag, maar dat gaat niet. Wordt mijn darmflora ook niet heel gelukkig van denk ik. Je moet er trouwens ook niet een map of iets op leggen in je tas, daar worden ze een stuk minder lekker door.

– Nummer 2 –

favoriete snacks

Kwark met dadels en honing.
250 GR magere milde kwark: 120 kcal
1 dadel: 32 kcal
1 theelepel honing: 17 kcal
TOTAAL: 169

Dit heb ik laatst uitgevonden. Heerlijk. Echt één van m’n favo snacks (duh, anders staan ze ook niet in dit rijtje). Gewone kwark kan ik echt niet eten (kan wel, met een smerig gezicht dat ik erbij trek), bravo als mensen dit wel kunnen. Er moet bij mij sowieso iets van een schepje honing in en als kers op de taart ook nog een dadel. Een sensatie in je mond, ik beloof het je. Dadels los zijn ook gewoon mega lekker of in een taart bodem, kan ook altijd nog. Ik geloof dat er best wel wat suikers in zitten, maar het zijn dan wel natuurlijke suikers! Dan houd ik je niet langer in spanning, mijn lekkerste favo snack..

– Nummer 1 –

favoriete snacks

Body & Fit Chocolate Cookie Perfection Bar.
217 kcal
Maandag schreef ik al een blog over de eiwitrepen van Body & Fit. Dit is mijn aller favorietste reep en ook gelijk mijn favoriete snack. Het is dan ook de enige snack die chocolade bevat, dus heel gek is het niet. Ik kan echt uitkijken naar zo’n momentje. Uit dit rijtje kan je meteen opmerken (op nummer 5 na dan) dat de calorieën oplopen. Hoe meer calorieën hoe beter dus bij mij. Je moet jezelf soms ook verwennen toch?

Dat waren mijn 5 favoriete snacks van nu. Genoeg over eten, ik ben zelf stiekem best trots op de foto’s die ik heb gemaakt. Ik ben geen fotograaf (verre van zelfs, als ik naar een mooie stad ga maak ik vaak alleen foto’s van bomen onopgemerkt) maar ik vind deze serie best goed gelukt. Ik heb buiten een tafel uitgevonden en die doet het dus blijkbaar goed op foto’s. Oke, nu weer terug naar eten. Wat zijn jouw favoriete snacks? Zit er hier iets tussen of denk je nu aan iets heel anders? Ik hoor het graag.

Nu ga ik stoppen, effe wat eten..

-IK-

2 Comments

 • Reply
  Anne's plek
  24/05/2018 at 12:42

  Een net lijstje, ik pak altijd een koekie of iets dergelijks. Ook nog wel eens een beschuitje met iets hartigs. Die maïswafels met die groenten spread en kipfilet lijkt mij trouwens heerlijk :p.

  • Reply
   isabellakok
   24/05/2018 at 13:34

   Ja doe ik ook af en toe hoor, maar eigenlijk grijp ik altijd naar een van deze variaties! Is inderdaad echt heel lekker 😬

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: