eiwitreep
Eiwitrepen Sport

De Body & Fit eiwitreep test

21/05/2018

Hey you!

Een tijdje geleden vertelde ik hier al dat ik meer moest gaan eten, vooral ook meer eiwitten. Wat ik eigenlijk helemaal niet erg vond want ik ben gek op eiwitrepen! Makkelijk mee te nemen en echt een heerlijk tussendoortje. Meteen plaatste ik een bestelling bij Body & Fit en besloot om maar gewoon wat repen te bestellen om te kijken wat ik er van vond.. Mijn resultaten deel ik natuurlijk met jullie!

– Crunchy bars –

Banana Toffee
Cijfer: 8,5
De eerste eiwitreep die ik van Body & Fit testte. Ik houd van bananen en toen ik deze smaak zag dacht ik meteen dat dit mijn favoriet zou worden. Hij lag al even in m’n auto toen ik hem open scheurde toen het vroor dus hij was keihard. Een beetje een verkeerde indruk en gaf hem toen een 7, gelukkig zaten er twee in de doos.. De tweede reep smaakte (niet bevroren) namelijk een stuk lekkerder en verhoogde het cijfer meteen naar een 8. Super lekker dus!

Chocolate Caramel Flavour
Cijfer: 10
Jaaaa lekkerrrrrr. Soort Snicker. Hier heb ik dan ook gelijk een hele doos van besteld. De reep is niet te zacht (komt waarschijnlijk door het ‘crunchy’ want dit is bij elke reep) waardoor je er dus niet in 1 seconde doorheen bent.

Blueberry Milk Chocolate
Cijfer: 7
Een beetje zoet, naar mijn mening te zoet. Niet onwijs hard, wel lekker. Ik zal alleen niet zo snel een hele doos bestellen.

Coffe & Dark Chocolate
Cijfer 7,5
Niet te overheersend, caramel niet te hard. Ik drink geen koffie. Niet uit principe maar gewoon omdat ik het echt niet lekker vind. Koffie in chocolade vind ik bijvoorbeeld wel lekker dus dit durfde ik wel aan! Deze eiwitreep viel dus ook niet tegen. Wel blijft de nasmaak van koffie een beetje hangen (is dit eigenlijk altijd bij koffie? Ik heb geen idee namelijk..) maar heel vervelend is het niet.

Chocolate Peanut
Cijfer: 8
Best lekker! Dat was het enige wat ik had op geschreven na mijn eerste hap. Soms eet je snel even tussendoor en heb je niet zoveel tijd om er een hele review over te schrijven. Niet onwijs bijzonder dus, terwijl ik deze best hoog het zitten. Maar vies is het zeker niet.

White Chocolate Raspberry
Cijfer: 9,5
Lekkerrrrr fris en zoet beetje krokant. I like!! Very much! Ik heb er hiervan nog eentje liggen maar ik wacht nog even tot het perfecte moment. Sowieso ben ik weg van witte chocolade, dus dit was een inkoppertje.

– Perfection bar –

Crunchy Chocolate Cookie
Cijfer: 10+++
Echt heeeeel erg lekker, ook een stuk groter (duh logisch de meeste zijn 45 gram en deze 60). Hoe meer, hoe beter toch?! Dit is echt een van m’n lievelings, ik zie er zo drie achter elkaar op kunnen eten, al lijkt mij dat een beetje overdreven. Deze eiwitreep zag ik ook al een paar keer voorbij komen als lievelingsreep, maar ik snap ook echt wel waarom. Aanrader dus.

– Clean proteïne bar –

Salted Caramel
Cijfer: 5
Body & fit, wat doe je nou? Ik had deze gratis bij mijn bestelling gekregen en kon niet wachten om hem open te maken. Bah. Deze voldeed niet helemaal aan m’n verwachtingen. Misschien ook omdat er geen chocolade omheen zit?

– Smart bar –

Delicious Chocolate
Cijfer: 9
Echt hele lekkere chocolade. Wel eens zoiets gehad (van een ander merk) maar dan smaakte het naar plastic. Dat is dit niet vooral heerlijk als je toe bent aan een chocolade boost. Chocolade van buiten en chocolade van binnen, snel aan beginnen!

Delicious Vanilla Almond
Cijfer: 7,5
Het smaakt naar iets wat ik ken. Ik weet alleen niet wat dus er was een kleine frustratie tijdens het eten van deze reep. Waarschijnlijk iets met vanille en amandelen. Wel lekker, ik denk een beetje aan noga.

Delicious Cookies
Cijfer: 8
Mars idee, was de review van deze eitwitreep. Kort maar krachtig dus weer. Aan de andere kant, wie houdt er niet van een Mars?

Delicious Coconut
Cijfer: 8,5
Net een Bounty! Echt lekker! Je moet er alleen wel van houden. Net als alle andere repen natuurlijk, het is ten slotte een kwestie van smaak.

Alle repen heb ik ook nog even voor je op een rijtje gezet. Heel veel verschil zit er niet in, maar een beetje overzicht is nooit verkeerd dacht ik zo.

BAR (45 gr) KCAL EIWIT CIJFER
Crunchy Banana – Toffee 159 15,8 8,5
Crunchy Chocolate Caramel 164 15,9 10
Crunchy Blueberry Milk 160 15,9 7
Crunchy Coffee & Dark Chocolate 158 15,9 7,5
Crunchy Chocolate Peanut 159 15,8 8
Crunchy White Chocolate Raspberry 161 15,8 9,5
Perfection Crunchy Chocolate Cookie (60 gr) 217 20,1 10+++
Clean Protein Salted Caramel 179 20,7 5
Smart Bar Chocolate 152 14,8 9
Smart Bar Vanilla Almond 157 14,4 7,5
Smart Bar Cookie 153 15,1 8
Smart Bar Coconut 153 15,2 8,5

Nou zijn dit natuurlijk niet alle repen, ik heb nog een hele lange weg te gaan, maar anders wordt de blog te lang en haak jij af met lezen. Ik ben in ieder geval helemaal verkocht, het liefst eet ik ze iedere dag, maar je wilt het ook niet overdrijven, het moet namelijk wel lekker blijven! Wat ook een leuk extraatje is, is dat je bij elke bestelling een cadeautje mag uitzoeken! Tja, daar ben ik sowieso wel gevoelig voor, dus dan heb je bij mij al extra punten gescoord. Ik gooi er deze week weer even een nieuwe bestelling uit.. Eet jij wel eens een eiwitreep? Welke is jouw favoriet?

eiwitreep

-IK-

3 Comments

 • Reply
  Rowan
  22/05/2018 at 12:47

  Ik ben ook fan van de repen van body&fit, maar ik heb ze nog lang niet allemaal geproefd. Het is dus nog even uitvogelen welke mijn favoriet gaat worden, maar dit artikel helpt al wel bij het doen van een bestelling.

  • Reply
   isabellakok
   22/05/2018 at 12:49

   Ja ik ga binnenkort ook weer even anderen bestellen, zo benieuwd hoe de rest smaakt! Super leuk om te horen in ieder geval!

 • Reply
  Nathalie Slotboom
  20/10/2020 at 21:07

  Bij mij is coffee and dark chocolate, chocolate peanut en milk coconut van smart bar crunchy favoriet. De gewone smart bars vind ik iets minder. Die krijgen allemaal een mager zesje. De witte chocola soorten van smartbars een vijf, die zijn veel te zoet en plakken aan je tanden. Al hoewel er bij de gewone smart bars er eentje een zeven krijgt en dat is de banana toffee. Ik vind de gewone smartbar niet zo goed vullen. Maar in een pauze kan het wel. En dan om twee uur een gewone smart bar en na het sporten de smart bar crunchy. Ik sport weleens na het werk en dan is dit een goede combi. Vaak zit coffee and dark chocolate standaard in mijn tas voor na sporten. Die laatste vult echt enorm goed.

Leave a Reply