Chocolate Challenge
Persoonlijk

Chocolate Challenge: De eerste hap na 50 dagen

10/05/2018

Hey you !

Het is 50 dagen geleden dat ik de Chocolate Challenge begon. Is het mij gelukt? Is het deze chocolade lover gelukt om 50 dagen geen chocolade te eten? YES! Ik ben sterker dan ik dacht. Het was wel echt een uitdaging hoor. Het positieve is dat ik wel een hoop calorieën heb bespaard! Ik neem jullie mee naar een paar momenten van de Chocolate Challenge waar ik het echt moeilijk had.

Dag 11.
De paaseitjes staan in huis. Man wat snak ik naar een eitje, ik doe het niet, maar het is o zo verleidelijk. Op donderdag heb ik vaak de hele ochtend vrij. Hoe meer vrij, hoe meer ik zin krijg in eten en hoe meer tijd je er ook voor hebt. Ik loop naar de kast waar al het eten vandaan getoverd wordt en ik zie bijna alleen maar koekjes met chocolade. Ik pak het niet, maar wat moet ik nu eten? Misschien is niks gewoon maar beter of een stuk fruit. Moeilijk was het wel, maar het is mij gelukt.

Dag 15.
SHIT. 2e paasdag. Het ging zo ongelofelijk goed, 1e paasdag geen eitje aangeraakt. Vandaag gewoon echt per ongeluk arretjes cake op. Gemaakt van cacao en een helemaal boel suiker. Gewoon onopgemerkt gegeten, zonder erbij na te denken dat er chocolade in zat. Thuis lag ik in m’n bed en toen pas viel het kwartje. Ik baal enorm, daar gaat m’n joker. En ik heb er niet eens van genoten, ik had geen eens zin in chocolade. Telt het dan wel? Ja, want ik moet eerlijk zijn. Tegenover mezelf en tegenover jullie. Status: ik baal.

Dag 20.
Weekend weg. Tja, die joker kon ik wel naar fluiten en ik ben streng voor mezelf. Nog steeds niet echt de behoefte aan chocolade maar wij hadden een lunchpakket gekregen en daarin zat een Snicker in. Een Snicker als lunch? Ik heb het niet verzonnen (zat ook wel brood bij enzo hoor). Die Snicker (die verdomde autocorrectie veranderd het steeds in sticker, irritant) heeft mij de laatste 30 dagen achtervolgd. Hij lag open en bloot in de kast en ik heb echt een paar keer het moment gehad van: ik ga hem gewoon opeten. Man o man wat snakte ik ernaar. Toch weer sterk gebleven.

Dag 33.
Het is lekker weer. Tijd voor ijs. Ik kijk in de vitrine en ik zie: Tony’s witte chocolade framboos. Oh wat lijkt me dat lekker, met een bolletje stracciatella ijs (ik houd in ieder geval niet van chocolade ijs, smerig vind ik dat). Vriendinnen zeggen nog: “Neem het nou, we vertellen niks door.” Maar nee, ik ben sterk (zeg je ook vaak Isabella, ik weet het), eerlijk, dus ik neem het niet. De eerst volgende keer wel hoor!

Dag 50.
De laatste dag. De reep Tony’s lag al klaar. Zal ik niet toch al een stukje nemen? Het is toch bijna klaar dus dan kan het wel. Nee, toch bleef ik streng voor mezelf. Niet doen, dan is het morgen alleen nog maar lekkerder als de Chocolate Challenge voorbij is..

EN DAN EINDELIJK! Het moment is daar: klaar! Na 50 dagen weer mijn eerste echte stukje chocolade. Dat was lekker! Gewoon lekker, ik had het moment magischer verwacht eigenlijk, maar je bent ook bezig met een foto maken, die steeds mislukken. Ik had eindelijk weer wat chocolade op. Daarna mijn les Body Pump gegeven en ik werd misselijk.. Heeft vast iets met elkaar te maken. M’n buik reageert de laatste tijd toch best extreem op ‘slecht’ eten. ’s Avonds er meteen even een chocolade cheesecake van Loetje erachteraan geknald, dus ik heb mijn cheetday wel weer gehad. Nu gewoon weer lekker terug naar normaal, want tja ik moet binnenkort toch wel een beetje bikiniproof zijn!
Chocolate Challenge

Daarom vloog ik vanochtend weer even de sportschool in. Binnenkort komt er een total body workout online. Zoals ik hier vertelde ga ik nu ook bloggen voor m’n werk en dus sla ik soms een beetje een andere weg in. Leuk toch? Wie weet heb jij er ook nog iets aan!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: