Ik heb gedanst
Dans

Ik heb gedanst en het was FAN-TAS-TISCH!

03/05/2018

Hey you!

Maak je geen zorgen, ik ben er weer! Niet meer uitgeluld zoals afgelopen maandag, maar weer vol met energie! Gister volgde ik namelijk na veel te lange tijd eindelijk weer een dansles en ik werd er zo gelukkig van! Waar dan? Waarom doe je dat niet vaker dan? Hoe kan je van dansen gelukkig worden dan? Ik leg het jullie allemaal uit. Ik heb gedanst en het was fantastisch!

In mijn Bucket List blog las je het al, ik wilde heel graag weer zelf een dansles volgen. Het stond al een tijdje op de planning maar het kwam er dan uiteindelijk toch niet van. Ik wist namelijk dat er bij Chasse Dance Studio’s les wordt gegeven door een docent waar ik vroeger tijdens mijn dansopleiding ook les van heb gekregen. Ik was er al één keer eerder geweest dus ik besloot daar weer naartoe te gaan. Deze week (en ook een beetje volgende week) heb ik namelijk meivakantie, dus tijd zat! En echt, dit soort kleine momenten kan ik echt naar uitkijken. Waarom doe je het dan niet vaker? Een kwestie van weinig tijd, haat aan rijden in Amsterdam en een moe lichaam.

Ik wilde natuurlijk wel zeker zijn van een plekje, dus ik besloot te reserveren. Via de site was het voor mij een groot gedoe, ik kwam er niet uit (zal vast niet moeilijk zijn, voor mij wel). Dus ik besloot te bellen. Kreeg ik eerst iemand van het Chasse Hotel aan de lijn… In het Engels. SHIT, omschakelen en mijn Engels is bagger slecht. Uh hello, can’t make reservation at site, tomorrow, dance class.. Waarop de vrouw antwoordde dat ik naar het hotel had gebeld maar of ze mij verder kon helpen. Ik 3 keer: thank you bye voordat ze uitgepraat was. ’s Avonds het goede nummer gedraaid en gelukkig iemand die dezelfde taal sprak als ik. Ik was zeker van mijn plek.

Ik heb gedanst

Dus ik gister in de auto naar Amsterdam, ik stond al een uur te stuiteren van wanneer mag ik nou?! Ik stapte het gebouw binnen, de zaal in, de docent kwam binnen (herkende mij nog gelukkig, toch nog iets van een indruk achter gelaten), een dikke knuffel en de les kon beginnen. Ik heb gedanst en het was echt fantastisch. Een uur en een kwartier alleen maar genoten. Zenuwen die ik had (kan ik het nog wel een beetje enzo) vlogen meteen de deur uit. Man man, kon dit niet langer duren? Ik kon echt wel janken zo blij was ik. Ja, ik ben goed in overdrijven maar dit was echt even een mega geluksmomentje. De les was fijn, de muziek en m’n lichaam deed ook leuk mee..

Best bizar eigenlijk. 1,5 jaar lang heb ik zelf geen lessen gevolgd en ben ik alleen maar bezig met lessen geven, dus dat gevoel van les krijgen was ik even vergeten. Ik stond er van te kijken hoe goed mijn lichaam op dingen reageert, hoe ik mij nu veel bewuster beweeg. Dat heeft misschien te maken met de blessure die ik heb gehad maar misschien ook wel met de yoga en Body Pump of de leeftijd, kan ook nog. Bewuster maar ook het genieten is heel erg toegenomen. Tijdens de dansacademie ging het voor mij vooral om presteren, beter worden, goede cijfers halen maar nu die druk weg is kon ik zoveel meer genieten. Ik ga denk volgende week gewoon weer!

Op de terugweg was ik wel een beetje bang dat m’n auto weggesleept was. Ik heb namelijk vaak passagiers mee die mijn parkeerplek voor mij onthouden, dat is namelijk niet echt mijn sterkte punt. Maar de positiviteit van de les nam ik mee, ik vind die auto wel.. Gewoon nog even een zijstraatje in, en voilà, daar stond het rode monster. Thuis aangekomen liet ik trots het filmpje zien waarop ik de combinatie aan het dansen was (had ik effe iemand voor geregeld). Blij, voldaan en gelukkig, dit ga ik vaker doen.

Ik heb gedanst en het was fan-tas-tisch!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: