opmerkingen
Dans

JUF, heb je al getrouwd? Deel 2.

26/04/2018

Hey you!

Ben ik weer! Dit keer met nieuwe smeuïge opmerkingen. In deel 1 las je er al een hoop, maar daar houdt het zeker niet bij op. Ik ben gewoon weer verder gegaan met lesgeven en het bijhouden van de leukste vragen van de liefste leerlingen. Lees je even mee? Juf Isabella…

2-3 jaar.
“Juf je hebt een pleister! Gaat het wel? Maar hoe komt dat dan? Ik had ook eens een keer een pleister.” “Ja ik ook, ik ook juf.” Gister ochtend kwamen alle kleine mini wondjes tevoorschijn. Die je eigenlijk alleen met een vergrootglas kan bekijken. “Kijk eens wat ik heb..” En dan heeft iedereen natuurlijk ineens wat. Hetzelfde als het warm is en één kindje haar shirt uit wil. Alle shirtjes en jurken moeten uit, want als peuter kan je natuurlijk niet achterblijven. Ook over mijn kleding valt wel eens te discussiëren.. “Wat heb jij daar op je broek?” Dat hoort zo, dat is iets van een sticker. *probeert het eraf te krabben* Neejoh niet doen! “Ja maar ik vind het lelijk!” Ik zou jouw glitters eens van je jurk krabben..

Een paar weken geleden was ik ziek en ben ik heel even buiten geweest waar ik een moeder tegenkwam. Ik vertelde dat ik niet helemaal fit was en haar dochter kwam dit ook te weten. De dochter rende de eerste beste les naar binnen: “Juf waarom was jij ziek?” Oh gewoon had ik even zin in.. Nee ik antwoordde iets van: “Kan een keertje gebeuren toch, iedereen is wel eens ziek!” “Ja maar waarom jij dan?” Gewoon omdat ik kwetsbaar ben oke? Geintje!

4-5 jaar.
Mijn les is klaar, alle kinderen een high five gegeven. Ik loop de zaal uit, het kantoor ernaast in. Loopt er een meisje langs: “Oooh juf, dus daar woon je dus!” Ja precies, er staat alleen geen bed dus slapen doe ik op de grond. Soms zijn deze dames niet vooruit te branden en zeg ik: “Jullie lijken allemaal wel oude oma’s zeg. Met de show sta ik toch ook niet voor jullie neus, anders moet ik al mijn opa’s en oma’s uitnodigen.” “Die heb jij toch niet? Die zijn toch al lang dood?” Of ineens uit het niets: “Juf wil je een keer bij mij komen eten?” Tuurlijk kind, deze juf heeft altijd honger. Bestel maar alvast wat sushi, pannenkoeken en patat graag, als toetje wil ik ijs.

Op Goede Vrijdag gingen de danslessen gewoon door. Alle kinderen waren een beetje uitgeput van school. Waarop ik zeg: “Kom op jongens, laten we er een Goede Vrijdag van maken, jullie kunnen het!” Waarop een meisje naar mij toekomt: “Juf, voor Jezus is het niet zo’n goede vrijdag, want die ging dood.” Ja goed gezien, we gaan weer door..

6-9 jaar.
Op een donderdag middag had ik m’n tattoo laten zetten, ’s middags gingen mijn lessen gewoon door en deze gebeurtenis ging niet onopgemerkt voorbij.. “Juf wat heb jij daar? Mooie tattoo, mogen we er al aan zitten? En mocht je hem zelf uitzoeken?” Nee ik mocht hem niet zelf uitzoeken, dit vonden ze gewoon leuk bij mij staan lieve schat.

Ook tijdens Goede Vrijdag, deed ik een spelletje met de leerlingen. Op een gegeven moment komt een leerling naar mij toe: “Juf, ik vind het zo jammer dat je niet iets jonger bent, anders konden we vrienden zijn.” Waarop ik zeg dat dat nu toch ook wel kan, zo aardig ben ik dan ook wel weer. “Ooh echt? Zijn we dan nu vrienden?” Het meisje krijgt een brede lach op der gezicht en ik krijg een dikke knuffel.

En dan is het alweer (bijna) vakantie! De tijd vliegt voorbij zoals ik hier al vertelde. Elke dag geniet ik nog steeds van het werk dat ik mag doen, de waardering die je ervoor terugkrijgt en de leukste opmerkingen. Het is mooi om te zien hoe alle kinderen vooruit gaan en hoeveel plezier ze in dansen hebben. Ik geniet de komende weken weer even van een beetje rust.. Een beetje dan, want de voorbereidingen voor de show gaan gewoon door!

Heb jij ook wel eens leuke opmerkingen naar je hoofd gekregen? Post hem hieronder, ik hoor het graag!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: