Uitstapjes

5 dingen die je gezien MOET hebben als je op Curacao bent!

16/04/2018

Hey Dushi!

Vorige zomer vertrok ik samen met mijn vriend naar het prachtige Curacao, de verste reis die ik tot nu toe gemaakt heb. Het was altijd een droom van mij om daar naar toe te gaan en geloof mij, die is helemaal uitgekomen. De hele vakantie zijn we van hoogtepunt naar hoogtepunt gescheurd en daarom zal ik nu de vijf hoogste punten (letterlijk en figuurlijk) aan je uitlichten. Na het lezen wil je ook echt naar dit prachtige eiland. Ik houd je niet tegen! (Misschien mag ik met je mee?)

Curacao

1. Christoffelberg
Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Ruim twee uur klimmen, klauteren, zuchten, water drinken, pauze nemen en vooral heel veel zweten. Als het goed is ben je dan op het puntje van de Christoffelberg met een adembenemend uitzicht. Bovenin ben je gelijk afgekoeld van de hele reis omdat er een heerlijk windje staat. Ik scheet wel een beetje in m’n broek, want ik was als de dood dat ik van de berg af viel, maar het was echt de moeite waard. Wat een mooie natuur! De terugweg was voor mij alleen wel even een dingetje. Hoe (makkelijk) ik naar boven klom, hoe eng ik het vond om naar beneden te dalen. Ik geloof dat we op de terugweg er zeker 4 uur over hebben gedaan…
Curacao

2. Sheta Boca
Tijdens de eerste dag dat we onze huurauto kregen (wat echt zeker een aanrader is), besloten we gelijk het hele eiland te verkennen. De eerste stop was een kerkje met één of andere beroemde boom. Dicht. Nou, dan klimmen we toch even die Christoffelberg op? Kon niet, in de middag is het namelijk te heet om de berg te betreden. Toen kwamen we langs Sheta Boca. De auto ergens aan de kant gezet en weer een eindje klauteren. Ook echt de moeite waard. Je bevindt je hier namelijk aan de kant van Curacao waar de zee tegen de rotsen aan kaatst, wat een heel mooi effect geeft. Ook lekker verkoelend trouwens. Er is namelijk ergens een soort van krater waar het water in komt en dan echt omhoog gestuwd wordt. Op de terugweg zagen we een salamander, die besloten wij even een beetje water te geven. Een dopje water op de grond gelegd… Binnen een minuut stormden er zes salamanders op ons af (niet dat ze onwijs eng zijn, maar toch). Snel wegwezen en terug in de auto.
Curacao

3. Zwemmen met dolfijnen
Ja, als je er toch bent, waarom niet met dolfijnen zwemmen? Dit hele avontuur was al een droom van mij, maar dit was toch echt het aller aller hoogste punt. Ik scheet weer in m’n broek, de avond ervoor slecht geslapen. Dolfijnen voelen je namelijk heel goed aan. Dus ik dacht, ja als ik bang ben of als ze me stom vinden, zwemmen al die dolfijnen weg van mij (wat er allemaal in mijn hoofd omgaat he?!). Het was uiteindelijk echt fan-tas-tisch. Met een groep van zes mensen zwom je met twee dolfijnen waar je om de beurt steeds trucjes mee mocht doen. Trucjes zoals kusjes geven, op de rug laten zwemmen, tong uit steken. Ik koos natuurlijk weer voor nat spetteren waardoor m’n foto lelijk is omdat ik m’n ogen dicht heb door dat spetteren (je weet zelf denk wel hoe het er ongeveer uit ziet, zo niet, check hieronder). Een ervaring om nooit te vergeten. Dolfijnen zijn zo zacht en ongelofelijk lief en ze vonden mij ook lief! Er was één moment dat ik zwom met allebei de dolfijnen!
Curacao

4. Blauwe Kamer
Één van de excursies die wij hebben gedaan. Een rondvaart met verschillende stops. De blauwe kamer is een plek waar het water het aller blauwst is. Tijdens de excursie spring je van de boot af, moet je een klein stukje rots onder en dan bevind je je echt op een magische plek. Hier bleven we niet onwijs lang, na een paar minuten had je het namelijk wel gezien en als we opschoten konden we nog even zwemmen met schildpadden. Sla je niet zo snel af toch? Sowieso, op elke plek dat we hebben gezwommen (Porto Marie is ook echt een aanrader), was het water zo helder. Onwijs mooi gewoon.
Curacao

5. Klein Curacao
De eerste excursie die we hebben gedaan tijdens onze reis in Curacao (lekkere chronologische volgorde toch). Met de boot vertrek je naar een mini eiland, dicht bij Curacao. Waarschuwing: je kan zeeziek worden, net als de helft van de mensen op de boot. Voor mij had de reis ook niet langer moeten duren.. Eenmaal aangekomen kijk je je ogen uit. Een privé eiland voor jezelf. Vanuit de excursie mocht je een snorkelset lenen waarmee je de eerste vissen kon spotten. Misschien was het water hier nog het helderst. Na een lekker lunch, mocht je mee om schildpadden te spotten. Met een hele groep het water in en daar hebben we twee baby schildpadden gespot. Onwijs bijzonder om mee te maken. Niels had z’n onderwatercamera mee en hij kan net iets beter zwemmen dan ik, dus hij heeft een aantal mooie filmpjes gemaakt. Ook Klein Curacao is een aanrader om naar toe te gaan.
CuracaoCuracao

Eigenlijk is het hele eiland fantastisch, maar dit waren de 5 mooiste plekken waar wij geweest zijn. Willemstad is ook een plek waar je geweest moet zijn en dan heb je nog keuze uit heel veel strandjes waar je mooie vissen kunt spotten. Tja, en nu zijn we bezig met de zomervakantie van komend jaar. Het zal niet weer zo’n onwijze vakantie worden, maar we hebben nog geen idee waar we naartoe moeten. Iemand een idee? Help ons!
Curacao

Ben jij ook eens op Curacao geweest? Zo ja, wat vond jij de mooiste plek? Zo nee, zou je er zelf naartoe willen?

-IK-

2 Comments

 • Reply
  Balou
  17/04/2018 at 14:18

  Ohgoshhh, wauw zo prachtig!🎀🌸 Wat n ervaringen! Zo gaaf. Curacao staat ook nog zeker op mijn droom lijstje… thanks voor de tips!👌🏽

  • Reply
   isabellakok
   17/04/2018 at 14:23

   Ja was zeker een reis om nooit te vergeten! Alsjeblieft, als je nog iets wilt weten.. let me know!✨

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: