weekend weg
Uitstapjes

Weekend Weg: Winkelen, Wandelen en voor het eerst naar Walibi

09/04/2018

Hey you!

Dit jaar is m’n verjaardag niet helemaal onopgemerkt voorbij gegaan zoals jullie misschien hebben gezien en gelezen. Niet alleen heb ik onwijs mooie cadeaus gekregen, maar ook leuke uitjes. Eentje daarvan werd afgelopen weekend uitgevoerd. Een nachtje naar Zwolle en een dag naar Walibi. Gelukkig is het met mij nooit saai, kan nooit eens iets normaal (zoals in Berlijn), dus ook vandaag neem ik jullie even mee naar afgelopen weekend. Wij gaan ook eens een weekend weg.

Dag 1.
Één nachtje weg. Dan zou je denken dat je niet zoveel spullen mee hoeft te nemen. Ik ging weg met een hutkoffer en een handtas. Ja uh, het werd toch ineens mooi weer? Ik kan toch niet twee dagen dezelfde jas aan? Wat als het toch ineens koud wordt? Wat als ik mors (wat ook wel eens gebeurd)? We vertrokken vroeg. Meestal werk ik zaterdag de hele dag en ik zit in een soort ritme dat ik gewoon elke ochtend vroeg wakker word. Niet heel chill voor Niels (m’n vriend, voor degene die dat nog niet wisten, hij ging ook gezellig mee), maar het is niet anders. Ontbijt naar binnen gewerkt, spullen in de auto gepropt en hoppa door naar de bestemming. O nee toch niet. Eerst thuis bij mij nog even m’n horloge op gehaald en toen terug naar het huis van Niels om te kijken of de deuren wel echt op slot zaten. Klaar voor, laat dat weekend weg maar komen.

Aangekomen op de eerste bestemming. Het centrum van Zwolle, want nee we gingen niet meteen naar het hotel. Eerst even winkelen natuurlijk! Het was heerlijk weer en we waren er al best wel vroeg (winkels gelukkig wel open), dus het was nog niet zo heel druk. Een extra mazzeltje, het was Glamour week! In elke winkel kreeg je 20% korting. Chilllll. Niet dat ik veel heb gekocht hoor, alleen een hele mooie oranje trui bij de Men At Work, m’n lievelingswinkel. Tussen de middag hebben we even gezeten bij La Meridiana. Een soepje en een broodje geitenkaas naar binnen geschoven (echt een aanrader, super lekker). Weer wat winkels bekeken, een terrasje gepakt en daarna door naar La Bodega waar we heerlijk tapas hebben gegeten.(het lijkt nu alsof we alleen dingen eten bij tentjes met la ervoor, is niet waar hoor) Een schattig klein tapas tentje, waar je alles in etappas krijgt (ja ik weet het je schrijft het anders, maar ik vond het zelf super leuk staan zo), sorry geen foto van de hapjes, we hadden honger. Niels was al bekend met Zwolle en wist waar de lekkerste ijssalon zat. Daar kon je ook niet echt voorbij lopen want er stond buiten een gigantische rij, die heel snel weer slonk. Een heerlijk ijsje gegeten bij Salute en toen eindelijk naar het hotel.

weekend weg weekend weg

Niet zomaar een hotel. De stiefvader van Niels is hier wekelijks te vinden. Daardoor werden wij ook ontvangen met een brede lach: “Ooh dit was een cadeautje toch?” Aangekomen bij de kamer lag het bed vol met rozenblaadjes en stond er in de koelkast een lekkere fles prosecco. (Die drinken en krijgen wij wel vaker, weet je nog? Nee niet? Lees dan dit nog even) Een heerlijk bad en het bed lag heerlijk. Dat heb ik geweten want mijn buik kan blijkbaar niet meer tegen ongezond eten.. Afgelopen Pasen na een lekkere brunch had ik er al last van, nu weer. Niet heel erg fijn, maar na een nachtje goed slapen kon ik de wereld weer aan.

weekend weg weekend weg

Dag 2.
Na een fantastisch ontbijt bij Hotel Lumen (je kon zelfs wentelteefjes en American pancakes bestellen!!) door naar Walibi (waar ik zelf nog nooit geweest was, erg he?!) Maar hey, eens moet de eerste keer zijn. Mijn buik vond het ontbijt niet zo leuk als ik zelf, weer buikpijn maar dit mocht de pret niet bedrukken (ik had je gewaarschuwd, niks kan bij mij normaal). De eerste beste rij was voor ons. En ik vroeg nog aan Niels: “Welke attractie is dit? Gaat hij over de kop?” “Uhm ja wel over de kop..” Shit, nouja meteen het ergste gehad dan dacht ik. Achter ons stonden meiden die blijkbaar al veel vaker naar Walibi geweest waren. “Ja straks wordt het echt eng.” “Ik schrik altijd zo van die trein.” “Ik ben ook super bang.” Een beetje geïrriteerd was ik wel, waar ben ik nu weer beland? Want spookhuizen is echt een no go voor mij. Het stukje naar de attractie toe was best een beetje spannend, vooral omdat het meisje achter mij, mij ineens vastpakte omdat zij schrok. Stom kind.

weekend weg weekend weg

Verder nog in zo’n rond ding door het water gedreven, zo’n hele stijle achtbaan gehad, de houten achtbaan overleefd en de boomstammetjes. Waar je ineens achteruit het water in gaat. Wist ik veel, nog een verassing dus! Als laatste nog twee rondes in die waterdingen geweest (onze favoriet, lekker rustig). En wat fijn was, we hebben bijna bij geen attractie in de rij hoeven staan! Maar Omoe der buikpijn ging niet weg en Opoe had hoofdpijn gekregen. Ik zei al: “We worden oud!” Niet echt hoor, maar voor ons gevoel wel. Dus besloten we maar naar huis te gaan. Verder waren er toch van die attracties waarvan ik echt niet snap dat je er in gaat, alleen als je kots misselijk wil worden. Zoals zo’n achtbaan die dan heen en weer gaat en dan ook nog rondjes maakt, als je snapt wat ik bedoel.

Al met al een geslaagd weekend weg! Al liep het misschien niet helemaal zoals we hadden verwacht.. Het is toch fijn om samen een weekend weg te zijn. Hoe was jouw weekend? Ook bang geweest, nieuwe kleren gekocht of gewoon lekker op het terras gezeten?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply