het gaat allemaal zo snel
Persoonlijk

ZOEF. Het gaat allemaal zo snel..

05/04/2018

Hey you!

Het gaat allemaal zo snel. De week is zo voorbij, het jaar is zo om, m’n bord is zo leeg, de zon gaat elke dag weg en komt daarna ook snel weer terug. Iedereen is tegenwoordig druk. Te druk om bij dingen stil te blijven staan. Dat zouden we misschien eens moeten doen, tijd voor jezelf, om over dingen na te denken. Moeten we niet alleen maar meer? Waar haal je nog voldoening uit?

Gister avond lag ik in m’n bed. Uitgeteld. Ik ben weer net niet ziek genoeg om thuis te blijven, m’n keel doet zeer en daarnaast heb ik de laatste tijd ook last van m’n liezen (leuk joh, Body Pump release 105, lunges zijn killing). Maar goed, ik lig in m’n bed en kijk de aller aller laatste aflevering van Gilmore Girls (ja ook de laatste vier heb ik gezien). Shit, de serie die ik zo ongelofelijk leuk vond, is afgelopen. Tussen de lessen door heb ik mezelf geleerd om een beetje te ontspannen. Kopje thee, serie aan en verder helemaal niks. Maar ook dat gaat allemaal zo snel. Hoppakee zeven seizoenen + dan die vier extra, voorbij. En dan bedenk ik mij ineens dat het niet alleen met series zo is..

Het lijkt wel gisteren dat ik met het nieuwe dansseizoen begon. Altijd super spannend de eerste paar weken. Wie komen er? Wie blijven er? Vinden ze mij wel leuk? Er zijn soms dingen die je voor je uit schuift (zoals muziek knippen bijvoorbeeld). Maar nu moet het toch gebeuren, want de optredens en shows liggen alweer op de loer. Opstellingen maken, muziek mixen, nummers kiezen en de kleding sorteren waar de kinderen in dansen. Ik ben dit jaar niet alleen met extra danslessen gestart, maar ook yoga en Body Pump kwamen erbij. In het begin nog wat onwennig, onzeker, maar dat is nu ook alweer 7 maanden (!!) geleden. Wat vliegt de tijd voorbij, het gaat allemaal zo snel.

De tijd strijkt voorbij en wij willen alleen maar meer. En ik? Ik ook. Ik betrap mezelf er steeds vaker op. Als ik een yoga opleiding begin, wil ik master trainer worden van de yoga academie, tijdens m’n Body Pump opleiding wilde ik master trainer worden in Body Pump en hetzelfde geldt voor de XCORE opleiding (waar ik overigens deze maand een auditie voor heb). Maar moet ik niet gewoon tevreden zijn met wat ik heb? Ik zou best wat extra yoga lessen willen geven, misschien een dansles, maar ook een eigen XCORE les zou niet verkeerd zijn. Waar haal ik de tijd vandaan? Maar ook, waar haal ik de energie vandaan? Daarom is af en toe stilstaan best een goed idee. Ben ik tevreden met alles? Wat zou ik niet meer willen? Waar haal ik voldoening uit? Wat maakt mij gelukkig?

Als het kon stond ik namelijk elke dag in de sportschool, deed ik elke ochtend m’n yoga practice, volgde ik elke week een dansles en ging ik op bezoek langs al m’n vriendinnen en familie. Maar dat gaat niet, want er zitten maar 24 uur in een dag en zeven dagen in de week (hey, slim ben ik he?). Het gaat allemaal zo snel. Wel heb ik een mini bucket list gemaakt van dingen die ik heel graag wil doen, voor mezelf. Binnenkort gooi ik die even online. En dan is het alweer donderdag, ik ben m’n 50e blog allang voorbij, ik heb al ruim 2 jaar met mijn lieve vriend en ik heb geen idee waar we deze zomervakantie naartoe willen gaan (HELP ONS). Want ook dat komt steeds dichter bij. Voor je het weet staat ook dat weer voor de deur!

Ik heb wel eens gehad dat er zoveel leuke dingen achter elkaar gebeurden dat ik geen eens tijd had om ervan te genieten, er naar uit te kijken, waar ik ook vaak veel voldoening uit haal. We willen allemaal steeds meer, steeds groter in zo min mogelijk tijd. Dat gaat alleen niet altijd. Kies ook eens voor jezelf. Tijd om te genieten, na te denken, naar dingen uit te kijken. Want voor je het weet, is het alweer voorbij. Luister maar naar mij, het gaat allemaal zo snel.

ZOEF, weer 2 minuten voorbij van je tijd. Was wel de moeite waard toch? Fijne donderdag!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: