Chocolate Challenge
IK

Chocolate Challenge: Geen chocolade voor geld

25/03/2018

Hey you!

Ik ben het zat. Al snel grijp ik de laatste tijd naar chocola. Chocolade repen, chocolade paaseitjes, chocolade vlokken. Niets is te gek, zolang er maar chocolade in zit. Een tijd terug was ik veel sterker dan nu en daar moet nu weer verandering in komen. Want na zo’n stukje chocolade komt er nog een stukje totdat de hele reep op is. En dat is zonde, want verder ben ik best goed bezig. Ik ben zo iemand dat als ik iets in m’n kop heb zitten, het niet in m’n kont zit. Dus wat ik heb verzonnen, moet gelijk gebeuren. En ook deze Chocolate Challenge. Doe je mee?

Wat ik ga (of we gaan) doen.
Dus ik heb besloten om te stoppen met chocolade eten. Dat besluit ik wel vaker, maar dat mislukt al snel. Daar heb ik iets op bedacht! Elke dag zonder chocolade beloon ik mezelf met een euro en dit ga ik 50 dagen proberen vol te houden. Dit kan je natuurlijk zelf aanpassen. Misschien wil je wel een nieuwe tas die je hebt gezien, sushi eten, een nieuwe ring of een nieuw horloge van Saint London. Deel dit bedrag door 50 en je hebt het bedrag wat je elke dag zonder chocolade gaat sparen. Of misschien doe je het wel zonder geld en kijk je tot hoe ver je komt, gewoon om jezelf te testen. Doe je eigen chocolate challenge! En je hoeft niet nu te starten, mag ook na de Pasen, daar heb ik begrip voor.

Testweek.
Als je iets leuks hebt verzonnen, moet het natuurlijk wel eerst getest worden. Dat heb ik voor jullie gedaan (en om mezelf te testen natuurlijk). Heel eerlijk, het werkt echt. Wat ik al zei, met een kopje thee greep ik al snel naar een stukje chocolade. Dat stukje werd nog een stukje, nog een klein stukje dan en zo was de reep ineens op. Maar nu ging ik dat dus even anders aanpakken. Ik heb zelfs m’n best gedaan om er een mooi tabelletje voor te maken. Elke avond vul ik hem in. Deze week was zelfs extra moeilijk omdat ik afgelopen woensdag jarig was, zoals je hier kunt lezen. 2 dozen Celebrations, 2 dozen bonbons, een pakket met chocolade eitjes, een leuke fles met kleine paashaasjes, een mega ei van chocolade en als klap op de vuurpijl: een reep Tony’s Chocolony’s Karamel Zeezout. Dat woord alleen al, goddelijk. Alles heb ik dichtgelaten en dat is zo gebleven. Chocolade cake ook ontweken, wat voelde ik mij sterk. De Chocolate Challenge is aan.

Chocolate Challenge

De spelregels van de Chocolate Challenge.
1. Zo goed als geen chocolade. Ik probeer het zoveel mogelijk te mijden. Maar zoals je hier kunt lezen, moet ik meer eiwitten eten. Dus de eiwitrepen blijven wel in m’n systeem. Bij mij gaat het vooral om chocolade eitjes, repen, chocolade beleg en noem maar op.

2. De Joker. 1 keer mag je spijbelen, voor als je het echt niet meer trekt. Probeer dit zo lang mogelijk uit te stellen, want je weet maar nooit. Ik weet bijvoorbeeld dat ik in april een weekend weg ga en als er dan iets ongelofelijk lekkers van chocolade voorbij komt, wil ik dat niet afstaan. Op die dag krijg je gewoon je bedrag, je wilt in ieder geval wel je eigen ‘cadeau’ verdienen.

3. Joker op? Je Joker is ingeleverd, maar het is je toch niet gelukt. Een dagje chocolade want je kon het niet aan (slap hoor, nee grapje ik snap je). Dan wordt het bedrag dat je per dag spaart x 2 verdubbeld en gemind. Dus stel je spaart euro’s, dan gaat er 2 euro van je totaal bedrag af. Zonde toch? Eerst even goed over na denken..

4. Schrijf op waar je echt heel veel zin in hebt. Dat werkt echt, schrijf het van je af.

5. Geniet ervan! Je bent sterker dan je denkt en samen kunnen wij dit. De zomer komt eraan en ik weet dat badpakken in zijn, maar die bikinibody willen wij allemaal toch? #fitgirl.

Kleine tip.
Voordat je naar de chocolade grijpt, probeer eerst iets ander. Begin met een glas water. Gaat het niet weg? Misschien dan iets van fruit? Een gezond koekje? Of een reep met een beetje chocolade erop?

Doe je mee?
Samen staan we sterker dan alleen. Neem deze bladzijde over, print hem uit, maak je eigen challenge dan gaan we samen aan de slag. Beloon jezelf met een mooi cadeau, voel je sterk en overwin deze Chocolate Challenge. Ik hoor graag je ervaringen. Zit je in een dip? Stuur mij een berichtje en ik sla je erdoorheen.

Chocolate Challenge

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: