bang
Weetjes

Weetje: Waar IK bang voor ben?

19/03/2018

Hey you!

We hebben het allemaal, een angst voor iets of iemand. Een beest, een locatie of een heel naar persoon. Niet alleen jij, maar ik heb het ook. Ik ben ook wel eens bang. Wel eens wordt heel vaak als ik op de dam in Amsterdam loop en nee, dan heb ik het niet over de mensen die zich verkleden en dan stil gaan staan. Weet je waar ik bang voor ben?

Iets met vleugels.
Ik ben bang voor kippen, eenden en vogels. Alles met vleugels hoeft niet bij mij in de buurt te komen. Waar die angst vandaan komt? Geen idee, vertel het mij maar. Misschien komt het omdat ik op een vakantie de eendjes wilde voeren en er een hele groep ganzen op mij af gevlogen kwam. Het is zelfs zo erg dat als ik terug kwam van school en er zaten twee duiven in de tuin, ik heel hard met m’n fietsbel ging bellen of heel hard “MAAAM!” riep.

Daarin tegen heb ik wel een keer een roofvogel op m’n arm gehad, een papegaai en een uil, maar je wilt niet weten wat daar vooraf ging. In mijn hoofd dan. Ik scheet weer eens alle kleuren van de regenboog in m’n broek en probeer voor de foto een beetje te lachen. Bij de roofvogel is het helaas mislukt. De dam in Amsterdam is trouwens ook not done voor mij. Wel echt leuk voor de mensen die dan bij mij zijn, die lachen zich kapot.

Scherpe punten.
Daarnaast heb ik ook een angst voor naalden zoals je hier al een beetje kunt lezen. Niet alleen maakte ik een hoop lawaai bij de twee prikken tegelijk. Ik ben ook wel eens naar de dokter geweest en hij vertelde toen dat ik bloed moest laten prikken. Dat had hij niet moeten zeggen, ik ben boos opgestaan en half jankend weggelopen. Voor het bloedprikken had ik net biologie gehad over aders en vroeg aan de vrouw: “Waar prikt u nu in dan? Zit daar wel bloed in?” Arme mama, wat moet ze met zo’n kind. Vroeger wilde ik ook altijd alle kinderen in Afrika helpen, ik droomde dan dat ik ze allemaal water ging geven. Helaas moet je voordat je naar Afrika wil, prikken halen. Toch even maar beter over na denken dus.

101 honden.
Dromen deed ik niet alleen over arme kinderen. Dan komen we gelijk bij mijn volgende angst. Cruella de Vil. Goh, wat heb ik daar toch een nachtmerries over gehad. Als ik de film had gezien, droomde ik over haar. Zo erg, dat ik die film denk ik maar drie keer heb gezien. Ze kwam altijd binnen in mijn kamer en dan verstopte ik mij in de onderste la. Toen ik dacht dat ik de film echt wel aankon, heb ik hem zelfs twee keer achter elkaar gekeken. Dat kreeg ik dubbel zo hard terug. Die nacht had ze namelijk mijn vader vermoord in de wasstraat. Klaar ermee, nooit meer 101 dalmatiërs gekeken, want m’n vader wilde ik graag houden en ik moest ’s nachts soms echt gillen. Ook heb ik vroeger een hele tijd gedacht dat er iemand onder m’n bed lag. Dus dan sprong ik in m’n bed, zodat hij niet m’n benen kon grijpen.

Waar ik ook een beetje bang van wordt zijn spookhuizen. Ik snap ook niet dat mensen geld betalen om naar de Walibi Fright Nights te gaan. Soms als ik in de auto zit, ben ik bang dat er een gek ineens door rood rijdt en mij vol raakt. Ik word bang als ik weer last heb van mijn rug, eigenlijk sowieso als ik iets mankeer. Owja, pitten in mandarijnen. Als ik er eentje tegenkom, hoef ik gelijk de hele mandarijn niet meer. Waar ik ook nog bang voor ben is dat mijn six-pack zich mijn hele leven blijft verstoppen..

Waar ben jij bang voor? Of ben je een superheld en ken je geen angsten? Als dat zo is, neem gerust contact op met mij!

bang bang

(Lekker glimhoofd van de aftersun)

-IK-

4 Comments

 • Reply
  Wie zou dit nou zijn?
  19/03/2018 at 13:28

  Heee je bent me vergeten te vermelden als heldin van het ‘papegaai vasthouden’!! Heb moeten LULLEN ALS BRUGMAN om jou zo ver te krijgen. Stiekem hou ik wel van die vogelangst van jou, kan ik je lekker mee pesten 😂😁

  • Reply
   isabellakok
   19/03/2018 at 15:16

   Hahah ik zal nog een blog speciaal voor jou schrijven goed?!

 • Reply
  Anne's plek
  19/03/2018 at 14:22

  Same here! Vogels mogen zover mogelijk uit mijn buurt blijven, enge beesten! Naalden vind ik daarbij ook niet zo’n pretje… Grappig zo die gelijkenissen x!

  • Reply
   isabellakok
   19/03/2018 at 15:17

   Hehe eindelijk iemand gevonden! Niemand begrijpt mij verder!

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: