what's in the bag
Weetjes

Weetje: What’s in the bag(s)?

15/03/2018

Hey you!

Van de week kreeg ik de opmerking van een leerling: “Juf jij bent ook op alles voorbereid he?!” Ik zeul dan misschien wel elke dag met een zware tas, maar mij kan er niks gebeuren! Hoog tijd om te vertellen wat ik elke dag meebreng en waarom ik verschillende tassen heb. What’s in the bag(s)? Wil je wel weten he!

What’s in the bag #1.
Bag 1 is een cowboysbag, die ik altijd meeneem als ik dansles ga geven. De grootste tas, de meeste spullen. Want nee, ik neem niet alleen een fles water en m’n iPod mee. Omdat ik veel uren achter elkaar les geef, heb ik vaak ook m’n powerbank nodig. Daarnaast heb ik een map met alle presentielijsten, wat losse blaadjes (“Juf kan je dat liedje even opschrijven?”) en alle danslessen die ik voor de komende periode heb gemaakt (zodat ik soms nog even kan spieken). Niet alleen een map maar ook een boekje waar ik alle dansen in opschrijf, een boekje waar ik alle opstellingen in schrijf (“Juf waar moet ik staan?”) en m’n agenda.

Daarnaast heb ik een mini tasje waarin tientallen haarelastiekjes inzitten, bodylotion, deo, paracetamol, lippenbalsem en zelfs een lippenstift. Dan hebben we m’n portemonnee, ook zo’n onwijs ding maar daar zit dus niet alleen geld in en talloze pasjes, hier duw ik vaak ook nog wat pleisters in. Nog een tasje voor het maandelijkse vrouwenprobleem, wat losse snoertjes, smintjes en een müslireep, omdat ik vaak honger heb. Een waterfles zodat ik niet uitdroog tijdens de lessen, de sleutels om in de studio’s te maken (niet geheel onbelangrijk, ik heb ze een keer thuis laten liggen) en natuurlijk m’n iPod (die ben ik thank god nog nooit vergeten).

what's in the bag

What’s in the bag #2.
Dan gaan we over naar what’s in the bag #2. Een handige rugzak van Adidas met veel vakjes. Mijn “Body Pump” tas. Daar zit eigenlijk alles in om die les te geven. Vooral omdat ik snel iets vergeet, heb ik al gauw besloten om hier een aparte tas voor te gebruiken. Wat heb je voor zo’n les nodig dan? Nou dat ga ik je nu vertellen. Een microfoontje (anders verstaan mensen je niet), extra batterijen (je weet maar nooit), een riem om het kastje van het microfoontje in te doen, een flesje water (hoognodig), een handdoek, m’n iPod, een deo en weer een aantekeningenboek waarin ik alle releases in opschrijf. Best handig toch? Ik heb in ieder geval boekjes zat.

what's in the bag

Ik ben wel eens uit de deur gegaan met 3 verschillende tassen, misschien een beetje overdreven.. Maar dan gaf ik eerst Body Pump, daarna stond ik even in het Grand Café, toen gaf ik weer Body Pump en als afsluiter nog 3 danslessen. Dus naast m’n lesgeef tassen had ik ook nog een tas vol met kleding. Want als ik een uurtje Body Pump heb gegeven, wil ik die kleren zo snel mogelijk weer uit!

Wat zit er in jouw tas dat zeker niet mag ontbreken?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: