eerste XCORE kwartaal
Opleidingen Sport

Gezweet, gemotiveerd, geleerd, geXCORED, mijn eerste XCORE kwartaal

12/03/2018

Hey you!

Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste XCORE kwartaal overleefd.. En wat voor één! Zweetdruppels vlogen door de zaal, XCORE buizen werden heen en weer geschud, alleen maar gemotiveerde mensen om je heen en weer heel wat geleerd!

Heel eerlijk, aan het einde van de week ben ik een beetje op. Zaterdag werk ik bij m’n ouders en gaat de wekker om 06.42 uur. Ik heb gewerkt tot een uurtje of 1, daarna kon ik mij thuis even rustig omkleden en stapte ik in m’n auto richting Zoetermeer. Best wel een eindje tuffen, maar ik was binnen drie kwartier heelhuids aangekomen op de plek van bestemming, namelijk Snow World (nog nooit geweest om te skiën, maar je kan er dus blijkbaar ook sporten, niet dat skiën geen sport is, maar je snapt wat ik bedoel). Een beetje ongemakkelijk voelde ik mij wel. De instructeurskit opgehaald en nog even wachten. Een goede eigenschap van mij, ik ben altijd ruim op tijd, vooral op nieuwe locaties af en toe zelfs heeel ruim op tijd. Ik keek nog even goed om mij heen, maar geen instructeur van m’n XCORE opleiding kon ik vinden om even gezellig mee bij te praten.

We mochten naar binnen, een mooie grote, feestelijke zaal. Nog steeds een beetje ongemakkelijk, ik herkende niemand (behalve de master instructeurs) en mensen die binnenkwamen gingen zitten op de vloer, ik dus ook. Wat ging er nu gebeuren? Geen idee. Al snel kregen we een formulier uitgereikt en werd het toegelicht. Er werden bewegingen die deze XCORE release #53 terugkomen, voorgedaan en door ons nagedaan. Daarna konden we echt aan de slag, knallen geblazen! Bij binnenkomst misschien een beetje onzeker, ben ik hier wel goed? Maar als de muziek eenmaal aangaat, weet ik dat ik op m’n plek zit.

Zweetdruppels vlogen door de zaal, ik had het zelf ook echt bloed heet. Het energielevel zat hoog, iedereen ging volle bak aan de slag en ik ben trots op mezelf dat ik niemand met m’n XCORE trainer heb geraakt. Tussendoor werd er wat gelachen, naar elkaar gezucht, want wat was het pittig. Zwaar, maar de drie kwartier waren zo om. Het geeft zo’n onwijs goede sfeer als je met een zaal vol gemotiveerde instructeurs staat, dat opgeven ook echt niet snel zal gebeuren. Bij de laatste track voor de cooling down perste ik mijn laatste beetje energie uit m’n lijf. Moe maar voldaan. Mijn eerste XCORE kwartaal was geslaagd. Geïnspireerd geraakt door de master trainers Borke en Wendy die ons kwartaal verzorgden.

Na de release werd ons namelijk verteld dat ze druk bezig zijn met het zoeken van nieuwe ambassadeurs. Mensen die demolessen willen geven op verschillende fitnesscentra en de master trainers ondersteunen op toffe events. Ja, dat wil ik! Ik ga er alleen nog heel even over nadenken (mijn agenda zit best vol), maar ik denk dat ik er komende week even een mailtje uit ga gooien. Niet geschoten is altijd mis toch?

Terug in m’n waggie naar WilnisCity (mijn woonplaats) en ik was echt helemaal gesloopt. Ik had geen eens puf meer om op de terugweg mee te zingen met 100% NL. Thuis aangekomen heb ik gegeten, gedoucht en verder bijna niks. Ja, Wie Is De Mol gekeken (Jan was het, ik zei het toch). M’n lichaam was zwaar en ik wilde alleen nog maar liggen. Zondag hetzelfde verhaal. Weer een zware week achter de rug.. En dan is het vandaag weer maandag! Vandaag is leuk, want ik ga straks richting Woerden om mijn Yoga diploma in ontvangst te nemen! Dus, dat was mijn eerste XCORE kwartaal. Joe!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply