afrondingsexamen
Yoga

Het AALO Yoga afrondingsexamen: uitstellen, eten, serie kijken, oefenen en owja leren

01/03/2018

Hey you!

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik een bloedhekel heb aan leren. Maar echt een gloeiende hekel. Waarom denk je dat ik anders een dans opleiding heb gedaan (ja ook omdat ik passie voor dans heb). Maar nu moet ik er toch weer aan geloven. Ik heb het een hele tijd uit kunnen stellen, nu moet het toch echt gaan gebeuren. Het AALO afrondingsexamen van alle yoga opleidingen die ik heb gevolgd. Anders haal ik het niet en dat is niet echt de bedoeling. Ik stress mij kapot, tonnen chocolade werk ik naar binnen en als er geen afleiding meer te vinden is kan ik geen kant op. Ik ben chagrijnig en ik denk dat ik het niet ga halen.

Check?
Power Yoga Level I gehaald? Check. Power Yoga Level II gehaald? Check. Yin Yoga Level I gehaald? Check. Yin Yoga level II gehaald? Net op tijd, check. Daar begon het stressen dus al. Ik had pas laat mijn portfolio van mijn laatste opleiding ingeleverd (that’s me) waardoor het extra spannend zou worden of ik wel 2 maart (dus morgen) mijn eindexamen mocht doen. Portfolio met zware druk afgemaakt, ingeleverd en een paar dagen geleden helemaal goedgekeurd. Na al deze opleidingen wacht nog een mega groot afrondingsexamen over alle 4 de opleidingen en als je dat haalt sta je ingeschreven bij de Yoga Alliance, wat heel goed op je CV staat. Vooruit dat maar, ik heb nog nooit hoeven solliciteren maar nu ik bijna alle diploma’s binnen heb, mag deze niet ontbreken. Dus dat afrondingsexamen mocht niet ontbreken.

Oeps.
Klein beetje onderschat heb ik het misschien wel. Gelukkig heb ik deze week vakantie en werd het bikkelen tot de max. Dat betekent ook gelijk dat ik niet echt aanspreekbaar ben en vooral er probeer onder uit te komen. Ik ben wel al een tijdje druk met de praktijk (dat is iets wat ik wel heel leuk vind) en probeer elke dag iets door te nemen. Theorie gaat ook wel oké, maar daar moet ik mij gewoon veel meer toe zetten.

Waarom zo stressen dan?
Voor het examen moet je alle theorie weten wat je de afgelopen opleidingen hebt geleerd. Dat is echt heel veel. Niet alleen de meridianen, chakra’s maar ook het achtvoudige yogapad waar Brahmacharya en Ishvara Pranidhana niet aan kunnen ontbreken. Nu hoop ik dat er wat van mijn Yin examen afgelopen december is blijven hangen. Dingen die ik moet leren, wis ik vaak gelijk weer. Niet alleen een theorie examen, maar ook het praktijk examen is een grote uitdaging. Waar sta ik als yoga docent? Geen idee, vertel jij het mij maar. Ik ga ze even voor je tellen.. wel 11 vinyasa’s, houdingen die ik liever niet doe zoals: verlengde hand grote teen, de strik, gebonden hoek, het wiel, de vis (als je niet nog geen yoga gedaan hebt, denk je waarschijnlijk oke leuk) en laten we de hoofdstand niet vergeten. Maar hey, je leeft maar 1 keer! Hopelijk leef ik na komende vrijdag nog. Uiteindelijk komt het op een of andere manier toch altijd weer goed. Heb ik mij druk gemaakt om niks en stel ik haal het niet, dan haal ik het toch gewoon een andere keer?

Is het mij toch mooi weer gelukt! Nog een afleiding gevonden, gewoon een blog schrijven. Oké dan ga ik nu echt kappen, anders wordt het nog meer stressen geblazen. Morgen is het afrondingsexamen, ga je voor mij duimen?

Wil jij ook een yoga opleiding volgen, maar weet je niet waar je moet beginnen? AALO is perfect. Stuur mij gerust een mailtje, dan vertel ik je alles wat je wilt weten!

Namasté!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply