meer eten
Persoonlijke update Sport

YES! Ik mag meer eten!

28/02/2018

Hey you!

Dit mogen jullie best weten, ik struggle de laatste tijd een beetje met eten (dat rijmt). Ik ben geen fitness of eet goeroe en ik weet dus ook niet precies wat het beste is voor mij. Nou dacht ik het te weten, maar dat was dus ook niet helemaal goed. Gelukkig ben ik er op tijd bij. Even een blog over mijn grote liefde: eten.

Zoals je hier kunt lezen heb ik 3 maanden het programma van Ruggengraat gevolgd. Training en eetschema’s die mij op het goede pad moesten helpen. Nou verbrand ik in een week echt enorm veel en zij vonden dat ik ongeveer 1600 calorieën op een dag mocht eten. Best wel weinig, maar mijn lichaam en buik wendde er snel uit. Nou was mijn doel niet veel af te vallen maar vooral gespierder te worden. Op een goede dag verbrand ik zo ongeveer 3000 calorieën, dat is dus aardig wat. Nou ben ik wel al boven die 1600 gaan zitten eten, maar als ik zo door blijf gaan, eet m’n lichaam zichzelf op en blijft er straks niks meer van mij over. Hier moest wat aan veranderd worden. Want ik voelde gewoon dat ik iets te kort kwam.

Het gekke is, ik zorg er echt voor dat ik geen honger heb. Daarnaast ben ik wel vaak moe en ik dacht dat dat gewoon kwam omdat ik zoveel doe. Maar misschien dat een kleine verandering in mijn voeding wat van die moeheid weg kan nemen. Ik vertrouwde het in ieder geval niet meer, ben op een collega afgestapt en heb gevraagd of hij een keer naar mijn voeding wilde kijken. Zo gezegd, zo gedaan maar nu ben ik eindelijk eens een keer echt wat wijzer met de nodige uitleg erbij. Nu mag ik veeeel meer eten!! Yes! Ik houd van eten! Eigenlijk klopt het niet helemaal, ik mag niet meer eten, ik moet gewoon.

Wat ik al zei, het is niet mijn bedoeling om af te vallen, maar als ik zo door blijf gaan, is dit wel het geval. Nu wordt mijn vet beschermt omdat mijn lichaam veel verbruikt en vallen mijn spieren af. Helemaal niet de bedoeling natuurlijk. Dus ik ga vanaf nu meer koolhydraten en eiwitten eten om dat in balans te houden. Eindelijk is het ook aan mij uitgelegd hoe het nou zit en wat ik het beste wanneer kan eten en dat voelt goed! Ik ben benieuwd hoe ik er over een tijdje uit ga zien en hoe mijn lichaam zich dan heeft ontwikkeld. We gaan het zien, ik ga nog meer eten als een gek! Wie wil dat nou niet?

Ik heb gister wat eiwitpoeder en eiwitrepen besteld bij Body & Fit en ik was eigenlijk bij het bestellen meteen al verkocht.. Want ik mocht namelijk 2 gratis cadeaus uitzoeken! De bestelling kwam vandaag al binnen en ik kan niet wachten om alles uit te proberen. Het liefst zal ik al die repen meteen naar binnen willen werken, maar dat zullen we maar even niet doen want teveel eten lijkt mij nou ik niet helemaal de bedoeling. Wat is jouw ervaring hiermee? Komende tijd ga ik dus op zoek naar balans in mijn voeding en zal ik jullie op de hoogte houden. Kijk je met mij mee?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply