gewoon even op
Persoonlijk

Het is gewoon even op.

22/02/2018

Hey you!

Pijntje hier, pijntje daar. Het is nu gewoon heel even klaar. Hoeveel m’n hoofd ook wil, m’n lichaam heeft er echt even geen zin in en ja, ga daar maar eens tegen vechten. Beter van niet toch? Hoe gelukkig ik ook ben, het is gewoon even op.

Twee weken geleden klaagde ik over m’n knie dat gelukkig binnen een dag weer over was. Vrijdag was het m’n rug. Ik had een te drukke dag en er ging van alles mis en van half 9 tot 8 uur was ik bezig met werk. Zoals jullie misschien nu al weten is m’n rug een zwakke plek, dus die speelde weer even op. Zaterdag moest ik werken en had ik ineens tintelingen onder m’n voet. Zware paniek!! Tijdens m’n herniatijd had ik daar namelijk ook last van. Maandag langs de fysio niks ernstigs aan de hand en m’n rug en die tintelingen hadden niks met elkaar te maken.

Nou heb ik vorig jaar een tijdje last gehad van shin splints (scheenbeenvliesontsteking) en die speelde vorige week dinsdag weer even op, een stekende pijn in m’n linker scheen. Maar weer even m’n lompe goede sportschoenen aan en vroeg naar bed, gelukkig ging ook dat snel weer weg en houden al mijn pijntjes niet lang aan.

De griep waar heel Nederland last van heeft, ben ik steeds net ontsprongen. Steeds als ik mij niet helemaal topfit voel denk ik: Oo shit, nou ben ik aan de beurt, blijkt het wel mee te vallen. Ik ben in ieder geval niet ziek genoeg om mezelf ziek te melden (al vind ik dat zelf). De laatste paar dagen last van m’n buik. Vaak als ik wat eet ineens last van pijnscheuten. Geen idee waar ze vandaan komen, maar gelukkig gaan ze ook snel weer weg. Nu heb ik last van m’n keel en raak ik tijdens het lesgeven bijna m’n stem kwijt. “Juf dat had je vorige week ook al!” Kreeg ik gister te horen. Ja ik weet het, als jullie nou gewoon luisteren hoef ik ook niet zo m’n stem te verheffen. Doei.

Genoeg gezeurd. Ik mag niet klagen. Verder gaat alles prima. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik op het ene moment ongelofelijk gelukkig ben en het andere moment gesloopt op de bank lig. Dan is het gewoon even op. M’n hoofd wil meer sporten, meer aan yoga doen en vroeger opstaan om dit soort dingen te gaan ondernemen maar m’n lichaam is het er niet mee eens. Misschien dat ik de oorzaak ook wel gevonden heb, maar daar vertel ik je meer over volgende week. Vanochtend daar in tegen wel weer heerlijk getraind! Ik was vroeg wakker, heb wat uit de kast getrokken, m’n ontbijt naar binnen gewerkt en voor 8 uur stond ik in de sportschool en ik vond het heerlijk. Bijna de hele sportschool voor mezelf en vandaag ook aardig veel energie weer. Zo zie je maar hoe erg het heen en weer schommelt bij mij, gister avond lag ik nog gesloopt in m’n bed.

In ieder geval bijna vakantie. Een weekje bijkomen? Niet helemaal. Ik heb namelijk die vrijdag een super groot yoga examen. Het eind examen van alle 4 de opleidingen die ik heb gevolgd inclusief theorie en praktijk examen. Hiep hoi! Dat wordt leren en oefenen geblazen. Gelukkig doe ik alles op het laatste moment en als ik eraan denk word ik al helemaal gestresst. Wish me luck!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: