Les Mills Barre
Dans Opleidingen Sport

Try out Les Mills Barre

19/02/2018

Hey you!

Eindelijk was het afgelopen zaterdag zo ver, ik heb hier serieus vanaf het moment dat ik mij heb ingeschreven al de hele tijd naar uit gekeken. Best wel spannend ook, ik geef wel veel danslessen, maar zelf dansen schiet daar een beetje bij in. Dus let’s go naar de try out van Les Mills Barre!

Na mijn hernia operatie heb ik het dansen wel weer opgepakt (ik moest toch m’n diploma halen) alleen was het anders dan daarvoor. Voor mijn gevoel was ik alles kwijt en moest ik weer helemaal overnieuw beginnen. Daar kwam vooral heel veel frustratie bij kijken en mijn linker been was veel zwakker dan rechts. Dat vertrouwen moest ik weer terug krijgen. Uiteindelijk m’n diploma gehaald en begonnen met lesgeven, daarnaast volgende ik zelf ook nog Klassiek Ballet. Dit zorgde vooral voor veel innerlijke strijd, ik was daarnaast ook vaak moe en ik wist niet of ik dit nog wel wilde. Daarom ben ik daar helaas mee gestopt.

Toen deze kans voorbij kwam, moest ik hem grijpen! Ik wil de laatste tijd sowieso graag weer zelf dansen en ook al is dit meer een workout dan een echte dansles, mocht dat de pret niet bedrukken. Zaterdag begon ik met werken en daarna meteen door naar Amstelhof voor Body Pump kwartaal release 105. Hoe leuk ik kwartalen ook vind, ik was toch goed de tijd in de gaten aan het houden want no way dat ik te laat kwam voor de try out van Les Mills Barre.

De meesten lessen die ik geef zijn ook bij Amstelhof en het lijkt soms net of ik daar woon. Ik kwam de zaal binnen waar ik bijna de hele week mijn lessen geef, pakte een matje, twee lichte gewichten en ging meteen vooraan staan. Zo. Ik was er klaar voor en dit ging ik even rocken. De muziek begon en ik vond het fantastisch!! Heerlijke oefeningen, echt mega goed voor je benen en billen. Je begint met de basis en die wordt steeds iets uitgebreid. Plie’s, tendu’s, arabesques, jete’s, man wat heb ik dat allemaal gemist. En mijn been kwam ook nog steeds verrassend hoog! Misschien was de druk er ook wel vanaf omdat er ook werd benadrukt dat het vooral om plezier ging.

De les werd gegeven door twee enthousiaste dames met ook allebei een dans achtergrond. Het enige nadeel van de les was, was dat hij maar een half uur duurde. Ik was er namelijk nog lang niet klaar mee, dit smaakte naar meer! Dat wordt binnenkort even slijmen bij de manager, want wat zou ik dit tof vinden om te geven! Zoals je misschien al kan merken ben ik laaiend enthousiast over de try out van Les Mills Barre. Wie heeft hem nog meer bijgewoond?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply