kapper
Persoonlijk

Hair issue: niet de schuld van de kapper

11/02/2018

Hey you!

We kennen het vast allemaal. Of ik ken het gevoel gewoon heel vaak. Je bent bij de kapper geweest (of de kapper bij jou) je neemt afscheid, loopt de deur uit en het zit prima. Dan nog wel. Totdat je gaat douchen en de volgende morgen wakker word. Wat is hier gebeurd? Waarom zit het niet zoals ik in gedachten had?

Verkloot.
Je haar is toch wel een dingetje. Een kenmerk van je uiterlijk. De een heeft krullen, de andere stijl haar, sommige een slag en dan heb je ook nog allerlei verschillende kleuren. Nou heb ik dus krullen en ik weet nooit hoe iets bij mijn haar uit gaat pakken en ik vind ook bijna alles prima wat de kapper voorstelt. Met mijn werk gaat het toch vaak vast, maar het is toch vervelend als er net een plukje buiten m’n staart valt of als er een recht plukje zo lelijk uitsteekt.

Als ik bij de kapper ben geweest zit het altijd wel prima maar na een keer wassen vervloek ik het vaak (kan de kapper niks aan doen, ze vraagt hoe je het wilt en knipt het zo). M’n haar gaat in een knot en ook die zit niet oké (ja ik ben dwars). Na een paar weken zit het gewoon weer prima (net als nu, waarom heb ik zo lopen zeiken?), maar dat moment ernaar toe is toch vaak wel even doorbijten (vooral voor m’n ouders en vriend, sorry jongens).

Verknipt.
Ik had altijd super lang haar en heel veel krullen. Dat heeft een hele tijd geduurd voordat het zo was want bij mij is het altijd alles of niets. Ik had eindelijk alles. Maar de krullen werden steeds minder (waarschijnlijk omdat het te zwaar werd) dus ik besloot een klein stukje van m’n haar af te knippen, daarna nog een klein stukje en al snel was het weer aangegroeid. Toch was ik altijd wel eens benieuwd hoe kort haar mij zal staan. M’n haar werd weer steeds langer en een paar maanden geleden besloot ik ineens om het eraf te knippen.

Tussenin.
Van dat moment heb ik er ook echt geen spijt van gehad, het stond echt wel leuk en ik was er echt blij mee! Maar je leest het al.. WAS er erg blij mee. Nu wil ik het weer lang, maar dat gaat nog wel even duren. Ik baal en elke dag hoop ik dat er weer een paar centimeter bij is gekomen. Ik ga een beetje naar zo’n tussenlengte toe waar ik altijd een hekel aan heb. Want ik wil altijd alles of niets en dit is dus een beetje. Voorlopig maar even niemand met de schaar in de buurt laten komen want ik wil m’n lange haar weer terug.

Genoeg over mijn haar, laten we het eens over dat van jouw hebben.. Heb je wel eens spijt gehad van een kapsel? Of een kleur? Je gaat toch niet zeggen dat ik de enige ben toch?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: