eten
Uitstapjes

2 jaar samen wordt gevierd met…

08/02/2018

Hey you!

Het is inmiddels 8 februari, maar gister was het nog 7 en dat betekent dat het 2 jaar geleden is dat Niels (mijn vriend) mij heeft gevraagd of ik zijn vriendin wilde zijn. We zaten in de auto, terug van de film Ride Along 2, ik wilde uitstappen maar ik moest nog even blijven zitten. “Zullen we dit vaker doen maar dan niet meer als daten?” Ik (als kutkind) antwoordde: “Gewoon als vrienden dan?” Een teleurgestelde blik in zijn gezicht, gelukkig maakte ik maar een stomme grap en is het toen toch nog goed gekomen…

Een belangrijke hobby wat wij samen delen is: eten. We zijn gek op (lekker) eten. Een paar dagen voordat deze levensveranderende autorit werd uitgevoerd, zijn we samen gaan eten in Doorn bij Brocante. Niels zat daar in de buurt op school en wilde graag de plek laten zien. Toen was het donker, niet zoveel van de plek gezien, maar gelukkig mocht ik ook op z’n diploma uitreiking komen. Echt onwijs lekker gegeten, net even iets anders dan normaal. De meeste dingen herken ik vaak, de rest zoeken we op op Google. Om de traditie erin te houden zijn we er vorig jaar (toen we 1 jaar hadden) ook gaan eten. Even een kleine domper, want ik dacht dat ik als voorgerecht sushi had besteld, maar dat was alleen de tonijn en de zalm die op de sushi ligt. Nou ben ik niet gek op tonijn en zalm ook niet onwijs (mijn eigen fout, ik weet het). De rest van de avond alleen maar goede keuzes gemaakt die weer zwaar goed bevielen.

Nu weer een jaar later en deze traditie houden we erin. Met de prosecco die zelfs lekkerder is dan de gratis fles die wij hier kregen. Ik zei nog tegen Niels: “Ik ga van elk gerecht een foto maken en daarna leg ik m’n telefoon steeds weg!” Bij het eerste gerecht, namelijk de amuse, ging het al mis.. Oeps, vergeten. Dan maar een foto van het brood dat we kregen. Maar echt lekker brood was dit:
eten

Daarna door naar het voorgerecht. Als voorgerecht had ik dacht ik geitenkaas met biet en spinaziekroketten besteld. Toen ik mijn bord kreeg kon ik alleen de kroketten niet vinden.. Was het spinazie KROKANTEN (die opgerolde dingen), best moeilijk he lezen. Hier werd gevraagd of we er brood bij wilde hebben. Ja tuurlijk! Dat brood van net was zo lekker en de rest trouwens ook. Nog nooit zulke lekkere geitenkaas gegeten.
eten

Door naar het hoofdgerecht. Ravioli met pompoen, ik houd de laatste tijd niet zo heel veel meer van vlees, ik eet bijna alleen nog maar kip (goed voor de eiwitten enzo #fitgirl). Best wel machtig zou je denken, maar ook hier had ik keurig mijn bordje leeg gegeten. Toen de ober de bestelling kwam afnemen, hadden we meteen voor drie gangen besteld. Tja, als je het doet, moet je het wel goed doen. Hij keek mij aan en zei: “Je zou na je hoofdgerecht het nagerecht ook eventueel nog kunnen aanpassen, voor als het misschien teveel wordt.”. Waarop m’n vriend meteen antwoordde: “Ik denk dat dat niet nodig is!” Het was inderdaad niet nodig. Het hoofdgerecht op en er werd gevraagd of we nog even wilden wachten met het nagerecht… Uhm nee, kom maar door!
eten

Als nagerecht had ik walnotentaart, weer een hele goede keus! Een super lekker taartje met een heerlijk bolletje ijs ernaast. Even een klein dingetje tussendoor.. Ik vind netjes eten best wel lastig. Daarom zou ik op de eerste date ook nooit uit eten gaan. Wij zijn op onze eerste date iets gaan drinken en zelfs het koekje heb ik laten liggen zodat het niet mis kon gaan. Ik barstte van de honger, maar dat mocht de pret niet drukken. Nu is Niels wel wat gewend en omdat de korst van de taart een beetje hard was, besloot ik die met mijn handen te eten omdat ik anders dat taartje al aan de andere kant van het restaurant had zien liggen.. En dat is natuurlijk zonde! Elke keer als de ober keek, liet ik steeds het taartje een beetje zakken zodat hij het niet kon zien. Slim toch? (Niels kon je opvegen)
eten

Weer een hele geslaagde avond, onze buiken zaten vol, al was ik wel benieuwd naar de 4e gang.. Misschien de volgende keer! Daarnaast werden we ook nog super vriendelijk geholpen. Dus als je een keer in de buurt bent of gewoon een keer echt onwijs lekker wil eten, moet je hier naar toe. Stel het bevalt niet? Bel mij, dan kom ik het opeten. 2 jaar samen, wat een tijd he?

Wat is jouw lievelingsrestaurant?

-IK-

2 Comments

 • Reply
  Servaas Yvonne
  03/11/2021 at 19:29

  Echt super leuk om te lezen, weer eens iets nieuws en anders dan de standaard revieuws 👍👍👍ga zo door en graag tot in Februari 😃 Yvonne Servaas/ Restaurant Brocante

  • Reply
   isabellakok
   03/11/2021 at 20:24

   Heel leuk om te horen! Ga ik zeker doen😊 Waarschijnlijk wordt het 6 februari, want de 7e is ons jubileum 🙆🏻‍♀️ Tot snel!

Leave a Reply