gezond
Weetjes

Kaas is gezond, net als eierkoeken met jam

29/01/2018

Hey you!

Eten, wie doet het niet? Naast water best een belangrijk dingetje om in leven te blijven. Nu heb je vaak de keuze uit gezond en ongezond. Maar wat is nou gezond? Toch best wel grappig hoe beïnvloedbaar sommige dingen zijn. Omdat iedereen iets eet is het gezond of omdat je het ergens hebt gehoord. Maar is dat dan ook echt zo? Een paar dingen op een rijtje over hoe ik vroeger over eten dacht.

Ontbijt.
Dit sla ik nooit over. Niet alleen omdat het niet goed is, maar omdat m’n buik ’s ochtends al begint met knorren. Ik dacht altijd: ik verbrand vet veel op een dag dus ik moet de dag ook goed beginnen. Ik heb ook altijd snel weer “honger” dus ik at altijd een schep kwark, müsli, banaan, stukje pure chocolade en dat afgemaakt met een beetje honing. Vullend? Jazeker. Gezond? Niet helemaal. Zelfs alle soorten superfood hebben ook een keer in mijn bakje ’s morgens gelegen. Ik kwam er (lekker laat) achter, dat het niet uitmaakt hoe veel ik ‘s ochtends eet. Om 10 uur heb ik standaard alweer trek. Dus tegenwoordig laat ik de honing, de pure chocolade en de banaan maar zitten! Scheelt een hoop calorieën.

Kaas.
Ja, kaas is gewoon een natuurproduct toch? Gemaakt door koeien (niet helemaal maar oké), dus super gezond. Niet dus. Wist ik veel dat er veel vet zit in kaas. 5 jaar geleden at ik bijna elke dag kaas op m’n brood omdat ik dacht dat het gezond was, nu gun ik het mezelf af en toe omdat ik daar dan gewoon zin in heb. Best gek hoe mijn hersenen werken ik dacht namelijk dat ik vet goed bezig was, want zoveel hield ik niet eens van kaas.

Crackers.
Je moet crackers eten in plaats van brood. Oké, doe ik. Er werd mij alleen niet verteld welke crackers. Ik dacht dat alle crackers gezond waren en die at ik een heel jaar lang met kipfilet. De crackers en de kipfilet kwamen na een jaar m’n neus uit. Crackers eet ik bijna nooit meer, alleen de goede (niet die op deze afbeelding maar de vezelrijke van waza) af en toe. Kipfilet ben ik wel weer van gaan houden.

Eierkoeken.
Die at iedereen op school. Dus dan moet er wel iets goeds inzitten toch? Fout. Ik vind ze wel echt onwijs lekker. Vooral van de hele grote en dan jam erop. Toen ik hoorde dat deze dingen niet heel goed voor je waren, heb ik ze toch wel iets minder gegeten. Eigenlijk gewoon helemaal niet meer. Is maar beter ook om het niet meer te kopen, kan je het ook niet opeten (hey slim he?).

Avocado.
Avocado is gezond dus dat moet je eten. Eerst vond ik dit helemaal niet lekker, maar ik ben het leren eten. In avocado zitten inderdaad vooral veel gezonde vetten, maar ook veel calorieën. Af en toe een beetje is niet zo erg, maar heel veel lijkt mij niet echt goed. En hoe krijg je in godsnaam dat ding zo mooi op de foto?! Mij is het in ieder geval nooit gelukt, dus ik ging het ook zeker niet proberen voor deze foto. Lekker puh. Ik eet avocado in ieder geval bijna nooit meer, want ook die kwam echt m’n neus uit. Tip: eet nooit teveel van iets, het moet wel lekker blijven. Behalve dan..

Bananen.
Ik HOUD van bananen! Dit is misschien wel het lekkerste fruit (naast ananas, mango, bramen dan). Ik zou op een dag wel een hele tros bananen kunnen eten, maar dat doe ik niet. Eerst dacht ik: veel fruit is goed, dus ik at ongeveer twee bananen per dag en nog wat andere dingen. Maar ook in bananen zitten veel calorieën, dus nou eet ik er 1 per dag en ik kijk echt naar dat moment uit. Wat voor veel dingen geldt: een beetje is goed, als het maar niet teveel is.

Of ik een echte foodie ben? Niet echt. Ik werk wel in een groentewinkel maar daar is bijna alles ook mee gezegd. Neem het mij ook niet kwalijk als er dingen zijn waarvan je zegt: wat lult zij nou? Ik heb ook maar een paar adviezen gehad en lees sinds kort eens een verpakking. Nu ben ik mij in ieder geval meer bewust van wat ik allemaal binnenkrijg, maar ook wat ik verbruik en daar voel ik mij goed bij. Dus zo gaan we gewoon lekker door!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply