sollicitatiegesprek
Weetjes

Solliciwat?!

18/01/2018

Hey you!

Dit wist je vast nog niet, maar ik heb in mijn hele leven nog nooit gesolliciteerd! Geen CV hoeven maken, ja alleen voor school dan. Huh maar hoe kan dat dan? Je werkt toch? Ja goed gezien. Ik leg het je uit. Even wat weetjes over mij.

De Groentehal.

Tja, die link valt snel te leggen. De winkel is van m’n ouders. Eerst begon het met af en toe wat helpen inpakken, even papa helpen. Later werden het steeds meer uurtjes, de zaterdag en af en toe uit school. Al snel was het niet meer: “Alles wat jij doet, hoeven wij niet te doen.” (Betekenis: goed dat je er bent, je bent niet echt snel, handig, maar het is lief bedoeld) naar: “Goed dat je er bent, lekker gewerkt vandaag!” En ik help m’n ouders nog steeds graag. Een sollicitatiegesprek was niet nodig.

Amstelhof.
Wat begon als een stage, liep al snel uit de hand. Ik ben begonnen op de dans afdeling, lesgeven aan kinderen van verschillende leeftijden. Na twee jaar zat mijn stage er bijna op en ik zou na deze opleiding een andere dans opleiding gaan doen. Totdat er werd gezegd: “Ga je echt die opleiding doen? Want wij kunnen je ook heel goed gebruiken!” Dat heeft mij toch wel even aan het denken gezet (blog is in de maak over dat proces in m’n hoofd). Uiteindelijk heb ik er dus toch voor gekozen om te gaan werken.. Naast danslessen geef ik hier ook de Body Pump, XCORE en sta ik in het Grand Café overheerlijke koffie te maken. Geen 1 sollicitatiegesprek gehad.. Maar ook zeker geen spijt van mijn keuze.

Dansstudio Sietske.
Dat is ook een leuk verhaal! Sietske benaderde mij voordat haar dansschool was geopend (toen kende ik haar nog niet). Of ik misschien zin had om bij haar les te komen geven. Eerst als inval, later misschien m’n eigen lessen. Ik had toen die tijd last van m’n rug (of zeg maar gerust een hernia) en Sietske had ook rugklachten. Dus ik ben bij haar langsgegaan en we hadden meteen al een band, in ieder geval iets gemeen. Het klikte ontzettend, de dansschool ging open, Sietske haar rug was over, ik moest alleen nog even geopereerd worden. Toen ik het weer helemaal goed deed, heb ik wat lessen ingevallen en het jaar daarop mijn eigen lessen gekregen. Dat zelfde jaar gingen we zelfs samen op vakantie! Een sollicitatiegesprek? Nee hoor, gewoon lekker een kopje thee en praten over onze passie.

Yoga By Jo.
Een paar jaar geleden ben ik begonnen met yoga.. Dat beviel mij heel goed. Jose (Jo) knipte vroeger mijn haar (ook dat van de rest van de familie) en zo ben ik in contact gekomen met haar. Ze had namelijk de dappere beslissing genomen om niet meer te gaan knippen maar een eigen yoga school op te richten. Ook daar ben ik voor gevraagd! Na wat opleidingen gedaan te hebben geef ik daar sinds dit jaar les. In het begin heel spannend, maar nu vooral heel dankbaar.

Misschien 1 keertje dan..
Toen ik het zelf niet doorhad. Er was een oproep geplaatst op Facebook voor peuterdansen. Ik als beginnende dans docent dacht: dat is wat voor mij! Dus ik gereageerd en ik mocht langskomen. Een gezellig gesprek gehad en aan het einde van het gesprek werd er dit gezegd: “Dank je wel voor je komst, er komt straks nog iemand, dus je hoort nog van ons!” He verrek.. Dus dan toch? Een sollicitatiegesprek? Ik was het toen trouwens wel geworden..

Nu zit ik zelfs in een luxe positie. Er wordt aan allerlei kanten aan mij getrokken of ik ergens wil komen werken, als ik nog wat zoek, ik zeker langs kan komen en veel voor inval. Ik zie door de bomen het bos niet meer af en toe en mijn probleem: ik vind alles leuk en wil graag iedereen helpen. Het wordt hoog tijd dat ik dingen op een rijtje ga zetten. Waar sta ik voor en wat vind ik echt leuk. Er zitten namelijk maar 24 uur in een dag en ik heb maar 1 lijf. Dat lijf is vandaag een beetje kapot, dus ik besluit om vandaag lekker te gaan schrijven. Leuk toch?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: