Uitstapjes

Berlijn, das pas fijn! Part II

05/01/2018

Hey du!

Ik was nog niet klaar met mijn Berlijn verhaal, dus we gaan gewoon nog even door! (Hier lees je deel I)

Berlijn dag 3,5.

Gister avond dus gereserveerd bij een pizza/pasta restaurant en daar dus ook maar gegeten. Wel zo netjes toch. Ik een pizza besteld en je gelooft je eigen ogen niet. Nog nooit zo’n grote pizza gezien, m’n hoofd paste er zeker 3 keer in. Hij hing zelfs over het bord zo groot. Nu vraag je je natuurlijk af: heeft ze die hele pizza opgegeten? Ik was het wel van plan, maar het is helaas niet gelukt. Een kwart heb ik laten liggen (nog best wel knap toch?!). Daarna nog even een cocktail bij ons hotel gedronken.. En echt waar, ik heb nog nooit zo’n lekkere cocktail gedronken. Wij zijn helemaal geen zuipschuiten maar dit was toch wel even lekker! Spelletje (weer verloren), slapen en weer door naar..

Berlijn dag 4.

Omdat onze walk tour de tweede dag in het water viel, hadden we besloten om hem vandaag te doen. De tour zou 2 uur duren, dus daarna vast nog even tijd om de stad in te gaan. Doorgekregen dat de tour om 10.00 uur ging beginnen dus 09.30 verzamelen. Prima dachten wij, voor die tijd uitchecken, ontbijt onderweg halen en door. Duurde iets langer dus met het ontbijt in ons hand half rennend naar de tour verzamelplek. Dit keer stond er in ieder geval een gids, hey dit gaat goed! Wij melden ons netjes en wat wij te horen krijgen: “O oké, jullie zijn wel veels te vroeg want jullie tour begint pas om 10.30 uur.” WASSSS?! Dus nu konden we chill buiten in de kou ons ontbijt opeten. Daarna maar even thee ergens gedronken, de helft laten staan omdat we toch ineens moesten haasten (niks kan bij ons normaal).

Maargoed. De tour kon beginnen. Gids stelde zich netjes voor en vertelde waar we de komende 4 UUR!! allemaal langskwamen. Ik herhaal: VIER UUR. Dat is het dubbele wat ons werd verteld. Wij bleven relaxed want niks loopt volgens plan deze trip dus ook dit niet. En omdat we overal ruim op tijd zijn zouden we die trein ook zeker niet missen. Nou ben je inderdaad misschien wel 2 uur aan het wandelen, want de rest sta je gewoon stil om te luisteren wat de gids allemaal aan het vertellen is. Geschiedenis is nooit echt mijn sterkste vak geweest en Engels ook niet echt (de tour was in het Engels btw) Dus het was een uitdaging. Lisanne: “Dus nu weten we waarom er overal beren staan hier! Ik: “Ja het moest eigenlijk een zwaan zijn maar die vonden ze niet mooi, dus toen een beer.” Lisanne: “Uuh nee, het woord zwaan hebben ze niet eens genoemd.” Oké leuk.

Weer verder met de tour, veel stops tussendoor en ik kreeg het steeds maar kouder en kouder. Bij de laatste stop eindelijk de Brandenburger Tor gezien, ik moest en zou daar een foto van hebben. Eindelijk werd de tour afgesloten, kon ik m’n foto maken en het enige wat ik heb onthouden is dat er al 10 jaar op dezelfde plek een vrouw accordeon speelt en het nog steeds niet kan. Ook nog wel wat andere dingen hoor, sommige dingen waren best interessant! Zoals de chocolade winkel die echt hemels was. Tijdens de lunchpauze zijn wij meteen terug gerend om daar even een tas vol te laden.

Berlijn

Al met al..

Een geslaagde dag en een geslaagde reis. Wij zijn helemaal gebroken en zitten in de trein (de goede), Lies slaapt al en ik denk dat mijn ogen straks ook dicht zullen vallen.. Vraag me niet hoe, maar we hebben alles gezien wat we wilden zien en daar gaat het toch om!

Wat is een leuke stad die we de volgende keer moeten zien?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: