Uitstapjes

Berlijn, das pas fijn! Part I

04/01/2018

Hey du!

Berlijn dag 1.

Wekkertje ging om 05.35 (ik houd niet van afgeronde getallen), lekker vroeg dus. Maar voor een goed doel! Samen met mijn beste vriendinnetje Lisanne ging ik Berlijn even onveilig maken. Eerst even een paar uur in de trein zitten. 2 koppen thee, 2 films, 4 keer overstappen en een klein schoonheidsslaapje verder aangekomen in Berlijn. Grote stad, veel winkels dus daar moesten we even gebruik van maken! Omdat de halve dag toch al voorbij was konden we hem zo mooi invullen! Helaas niet onwijs geslaagd, maar hopelijk komt dat verder in deze week nog. Sushi gegeten, niet echt onwijs lekker (zag er wel leuk uit) dus toetje halen bij de Maccie, toetjes op (WHAAT?! Of eigenlijk: WASSSS?!) Toen maar naar de Burger King, ook geen succes voor een echt lekker toetje. Conclusie: wij vinden Burger King smerig en gaan er nooit meer naartoe. Lekker puh!

Berlijn

Berlijn dag 2.

Geen wekker gezet vandaag, dus lekker laat wakker geworden. Op zoek naar ontbijt, want ontbijt in het hotel was veel te duur. Een half uur lopen zoeken naar iets met yoghurt, niet gevonden dus maar ergens gaan zitten. Daarna zouden we een walk tour doen door Berlijn waar we ergens moesten verzamelen om 2 uur. Niemand te bekennen, maar even gebeld waar de gids bleef. Er was helemaal geen tour om 2 uur, maar natuurlijk! Dus vandaag ook maar een paar winkels opgezocht, wel beter geslaagd dan gister! Daarna maar besloten om een toren te bezoeken waar je helemaal omhoog kan. Kaartje gekocht, naar binnen, wachttijd van 1,5 uur. Fijn. Wachten, wachten en nog eens wachten. Eenmaal bovenin, was wel mooi, niet bijzonder. Weer terug naar beneden. Op zoek naar eten. Restaurant waar we wilden eten zat vol (wel gereserveerd voor morgen, slim he). Dus eten bij Vapiano. Ook druk en daar ging natuurlijk weer iets mis waarop wij lang op ons eten moesten wachten.. HONGER! Ook verloren met kolonisten van Catan net. Verder is het een geslaagde dag! Owja ook nog een paraplu gekocht, want het regende. Paraplu uitgeklapt, stopt het met regenen.

Berlijn

Berlijn dag 3

We hadden al besloten wat we vandaag gingen doen. Namelijk naar de dierentuin! Daar zijn we allebei gek van, dus de keus was snel gevallen. Wel een stukje met de trein, dat was wel een dingetje. Even twee keer aan hetzelfde mevrouwtje gevraagd hoe we tickets moesten kopen, een halte te vroeg uitgestapt, wachten op de volgende trein, nog een halte verder en de dierentuin was gevonden! Het was super rustig, dus dat was super chill. Alle dieren gezien die we wilden zien, bijna geen regen gehad (wel op voorbereid, paraplu zat in onze tas) en even een paar dieren en mensen belachelijk gemaakt. Ik ben zelfs in de vogeltuin geweest (dat is voor mij onwijs knap, ik heb een angst voor alles wat vliegt) Wel 72940 rondjes gelopen, maar dat is goed voor onze vetverbranding! Op de terugweg weer een halte te vroeg uitgestapt, dus maar weer even wachten op de volgende trein. Weer veilig in het hotel aangekomen en vanavond kan er niks misgaan want we hebben gereserveerd! (Slim he?!) Morgen als het goed is wel de toeristen wandel route doen.. Ik houd jullie op de hoogte!

Berlijn

Tjuuuuuus

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: