Persoonlijk

6 Things To Do in 2018!

28/12/2017

Hey you!

Net als bijna heel Nederland heb ik ook wat goede voornemens bedacht. Ik ben benieuwd hoe lang ik het vol ga houden.. Dit zijn mijn dingen To Do:

#1 To Do: Minder geld uitgeven.
Dit is gelijk wel een gevoelig puntje. Dat geld uitgeven gaat vooral over kleding. De laatste tijd gaat het wel steeds beter, maar het moet nog beter kunnen. Misschien moet ik die zalando lounge app maar weggooien (ken je hem niet? zoveeeel korting!) Shit dit is dus gister gebeurd: nieuwe Dr. Martens besteld (wel met korting).. De laatste tijd vooral geïnvesteerd in sportkleding, “normale” kleding koop ik toch niet zoveel omdat ik 9 van de 10 keer in m’n sportkleding loop. Maar ook hier kan ik in doorslaan. Gewoon niet meer doen, ik moet toch een keer het huis uit dus laat ik daar dan maar voor sparen. Dus to do: niet heel veel (ik zeg niet niks) nieuwe kleren kopen, maar heel hard langs alle winkels lopen.

#2 To Do: Sporten voor mezelf.
Maar jij sport toch al zat? Ja ik geef les. Voor anderen. Daarmee train ik inderdaad zelf ook, maar dat is toch anders. Ik word namelijk super gelukkig van een uurtje trainen (vaak, niet altijd), een uurtje yoga, een boksles of een andere groepsles. Helemaal uit je plaat gaan, spierpijn en overal zweet. Dat telt voor mij als ontspanning. Ik weet dat het belangrijk is om m’n lichaam ook rust te geven, maar dit is ook belangrijk. Dus to do: tijd vrijmaken om te sporten ofzo, tas inpakken en go go go.

#3 To Do: Eten, maar dan niet alles.
Ik had zoiets gevonden wat ze ook weleens balans noemen. Bij mij is het vaak alles of niets en de laatste tijd was het dus weer alles. Nou bedoel ik met niets, niet niets eten maar gewoon weer normaal. Als ik toch een keer die blokjes op m’n buik tevoorschijn wil toveren kan ik beter die chocolade repen maar verstoppen. Bij mij beginnen goede voornemens trouwens meteen als ik ze verzin, na kerst al gelijk op m’n eten gelet #goedbezig. Dus to do: slechte dingen weerstaan, goede dingen eten zoals een banaan.

#4 To Do: Telefoon weg.
Dit is toch wel een dingetje, zal het voor de meesten wel zijn. Vooral nu ik mijn blog ben begonnen wil je toch vaak even checken of er al iemand iets heeft gelezen, hoe je foto’s het doen en daar zit toch best wat tijd in. Maar ik ga het toch proberen. Misschien moet ik dat ding gewoon een keer thuislaten of als ik beneden tv ga kijken, dat ding boven laten. Het is gewoon zo makkelijk, alles staat erop, je kan er van alles mee, maar het staat soms echt stom. Dus to do: vaker dat ding ergens anders laten, kan ik beter iets leuks doen met m’n maten.

#5 To Do: NEE zeggen.
Ja, dat is best lastig. Zie je, ik begin de zin ook gewoon met ja. Niet meer doen dus. Ik vind alles vaak leuk om te doen, help mensen graag en val graag in. Maar als ik dat te vaak doe, gaat m’n lichaam protesteren en dat moeten we niet hebben. Daarom de dingen die ik eigenlijk toch iets minder leuk vind, of als ik geen tijd heb, kan ik beter even overslaan. Hoe makkelijk het ook klinkt, het is voor mij echt een dingetje. Ik word er wel steeds beter in. Het gaat ook niet te vaak gebeuren hoor, ik moet wel vrienden houden enzo. Dus to do: in 2018 zeg ik vaker nee, misschien niet 1 keer, misschien wel twee.

#6 To do: Dingen waar ik blij van word.
Daar heb ik in 2017 al een begin aan gemaakt, zoals het starten van mijn eigen blog. Ik schrijf en daar word ik blij van. Maar ook andere kleine dingen zoals voor de camera staan, tekenen, eigenlijk best wel veel. Daarom wil ik vaker van dit soort dingen aannemen. Niet over nadenken maar gewoon doen. Zo wil ik altijd al heel graag iets presenteren, een klein stukje in een film spelen of iets in die richting. Ik weet alleen nooit waar ik mij dan moet inschrijven, misschien moet ik dat maar eens gaan uitzoeken. Begrijp mij niet verkeerd. Werk gaat voor, want daar word ik misschien nog wel het aller gelukkigst van. Ik mag elke week heel veel leuke kinderen en volwassenen lesgeven. Nu ben ik nog jong, dus nu wordt het tijd om alles uit het leven te halen! Toch? Dus to do: gewoon lekker doorgaan waar ik mee bezig ben, because I can!

Ik ga mijn best doen om aan deze dingen te werken. Jullie nog goede voornemens? In ieder geval een bedankje aan jullie, voor het lezen van de blogs en de support. Ik waardeer alles! Hele fijne jaarwisseling & tot 2018!

Ps. Foto’s gemaakt door m’n lieve schoonzusje Yara Brouwer.

to do
-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: