opleiding
Opleidingen Sport Yoga

In 1 jaar tijd: Alle opleidingen op een rij

25/12/2017

Hey you!

Afgelopen jaar heb ik verschillende opleidingen gevolgd om mezelf te blijven ontwikkelen en voor m’n werk. Soms hield ik het zelf niet eens bij en was het misschien toch een opleiding te veel. Wel heb ik alles in 1 keer gehaald! (inclusief theorie, klein applaus voor mij) Ik heb ze nog even allemaal op een rijtje gezet:

EHBO/ Reanimatie/ Kinderreanimatie.
De eerste opleiding die ik naast m’n werk ging doen. Omdat ik zoveel les ging geven vond ik gewoon dat ik dit moest hebben. Er gebeurd bijna nooit wat (fingers crossed) maar stel, het gebeurd wel. Het was dat ik dit samen met een vriendin heb gedaan, anders had ik het echt niet overleefd. 10 weken lang 2 uur achter elkaar allemaal erge gebeurtenissen bespreken en dan kwam er ook nog iemand binnen die dan een enge ziekte of iets ging naspelen. Wij moesten die gene altijd helpen, waarop mijn vriendin een keer zei: “Ja doei! Wij moeten altijd, je kiest maar een ander!” Ik heb serieus ook heel vaak nachtmerries hierover gehad na zo’n avond. Dus ja, ik kan levens redden, maar het ging niet van harte.

Power Yoga Level I.
Mijn eerste opleiding dat ik echt voor mezelf deed. Niet omdat ik vond het dat het moest, maar omdat ik het zelf gewoon graag wilde. Hier lees je er al iets over. Aarden, zonnegroeten, houdingen, eindontspanning en yogafilosofie. Erg indrukwekkend, een nieuw pad dat ik ben ingeslagen en waar je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Hier vooral de basis van de Power Yoga.

Yin Yoga Level I.
Een totaal andere kant van de yoga. Luisteren naar je lichaam, houdingen aanpassen voor jou, blessures en vooral loslaten (let it goooo). Dat was een beetje lastig voor mij, niet alleen het loslaten maar ook de anatomie die we daarbij kregen. Gewrichten, wervels, bewegingsvlakken, wie kent het niet. Ik hield het in ieder geval niet echt bij. Er ging een nieuwe wereld voor mij open en bij deze opleiding heb ik mij vooral ook zelf ontwikkeld. Niet alles hoeft vast te staan en vooral het luisteren naar je lichaam. Ik ben zo iemand die alsmaar doorgaat, een keer hard op der bek gaat en dan denkt: hey misschien was het toch teveel..

opleiding

Power Yoga Level II.
De basishoudingen met nog wat extra houdingen en daar dan op variëren. Zelf lessen ontwikkelen en een mooi geheel van je lessen maken. Als dans docent vond ik dit super interessant. Ik doe niks anders dan lessen maken dus dit viel weer prima in mijn straatje. Daarnaast ook bij alle houdingen geleerd hoe je iemand goed in een houding krijgt, zodat het voor iedereen veilig is en je mensen kunt verdiepen in de houding. Ook weer verdere diepgang in de yoga filosofie en ik heb een boek gelezen (ja ik heb een boek gelezen, je leest het goed) waarvan ik dacht: dit is allemaal zo waar en mooi, waarom doe ik dat niet allemaal? (De 7 spirituele wetten van yoga)

Yin Yoga Level II.
Weer terug naar het ontspannen. Hier meer over energiestromingen wat echt heel leerzaam is. Nieuwe houdingen, meridianen, chakra’s, orgaanklok, niks is weer te gek. Ik probeer ook steeds meer naar m’n lichaam te luisteren en begin Yin yoga ook steeds meer te waarderen. Er komt zoveel meer bij kijken. Er valt zoveel te lezen (Ik doe m’n best, maar hier heb ik dus niet zoveel tijd voor, dat is dan dus weer niet echt Yin, moet je tijd voor vrijmaken Isabella) en nog zoveel over te leren. Ik ben dus ook nog maar net begonnen.. Hey psst. Dit diploma staat er nog helemaal niet tussen! Klopt. Mijn praktijk en theorie heb ik gehaald, nu alleen mijn portfolio nog maken..

Les Mills Body Pump.
Echt super vet! Een twee daagse opleiding waar je wordt klaargestoomd als Body Pump instructeur (blog komt binnenkort dus ik ga er nog niet teveel over verklappen) De sfeer was fantastisch en weer veel opgestoken. Ik wist ook nog niet heel veel van Body Pump af, de opleiding stond ook een beetje spoed achter omdat ik hier al snel les in moest geven. Tijdens de opleiding weet je wat er van je verwacht wordt, wat je moet kunnen. Je krijgt de basis mee, techniektraining (oei oei oei, weer veel zweet), coach training en hoe je jezelf het beste kan presenteren. De 2e dag een nummer presenteren en daarna (als je de les geeft) de hele les filmen en dat opsturen. Echt een hele gave opleiding.

opleiding

XCORE.
Voor als het mensen ontgaan is. Ook heb ik de XCORE opleiding gedaan. Zoals je hier en hier kunt lezen. Pittig, zwaar, veel zweet en gewoon even tussendoor. Of je mij nou een rode buis, een bar met gewicht of een yoga mat geeft, ik vind het fantastisch om voor een groep te staan. De mensen iets bij te brengen, te motiveren en een fijn uurtje ontspanning te geven.

Mijn verlanglijstje.
Of ik nu eindelijk eens klaar ben met dat leren? Echt niet. Ik ben pas net begonnen! Misschien niet meer in zo’n rap tempo, want ik merkte dat ik af en toe ook echt meer rust nodig had. M’n zondagen was ik vaak weg, terwijl dat mijn enige echte rustdag is.

Wat ik nog meer wil gaan doen?
Body Balance: staat super hoog aan m’n verlanglijstje, alleen nog even goedkeuring van de sportschool krijgen. Kinder Yoga: lijkt mij mega interessant. Body Jam: als ik toch al veel danslessen geef, waarom geen Jam? Kan ik gelijk wat inspiratie voor m’n lessen vandaan halen. Around groepsles instructeur: zodat ik meer van bepaalde oefeningen af weet en mensen met blessures beter kan helpen en om die zelfde reden ook Fitness trainer.

Maar eerst ga ik genieten van het kerstdiner, iedereen hele fijne dagen!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply