juf
Dans

JUF, heb je al getrouwd?

21/12/2017

Hey you!

Af en toe, uit het niets, word ik ineens als dansjuf ondervraagd door m’n leerlingen, overal komen vragen vandaan. De logica van een kind is soms echt om te smullen. Daarom ben ik het bij gaan houden, want wat een komieken zitten ertussen! Juf Isabella…?

Categorie 4-5 jaar.
Ik heb een dans gemaakt op het nummer Mama van Jonas Blue. Kinderen hyperactief die dag en ik vraag: “Weten jullie waar dit nummer over gaat?” Nou verwacht ik van een vierjarige ook nog niet dan het Engelstalige gedeelte super ontwikkeld is, dus niemand wist het. Ik besloot ze een handje te helpen! Jullie mama’s zijn toch wel eens bezorgd? Dat je moet oppassen en voorzichtig moet doen? Meteen: “Ja juf, ik moet altijd op de stoep lopen!” “Ja dat zegt mijn mama ook altijd!” Waarop ik antwoord: “Dat zegt mijn moeder ook nog steeds!” “HUH JUF?! Heb jij een mama?!” Uhm ja hoezo? “Ja maar ik dacht dat je al mama was..” (kinder logica: als je mama bent kan je geen mama meer hebben. Oké dat is nieuw!) “Je bent dus nog geen mama? Hoe kan dat dan?” Tja, kinders. Daar komen jullie vanzelf achter.. “Maar hoe oud ben je dan?” Hierop zei ik dat ze dat mochten raden. Had ik niet moeten doen. 25, 27, 30, 31, 40 en het hoogste getal was 50. Bingo.

Meestal denken kinderen rond deze leeftijd dat je in de danszaal woont en is het super gek als je zegt: “Ik ga zo ook naar huis.”

In een andere groep werd ook gevraagd of ik al moeder was. Nog steeds ben ik geen moeder. Waarop er werd gezegd “Nee maar ik bedoel niet nu, maar als je straks dan thuiskomt!” Er is in ieder geval al vooruitgang. Meestal denken kinderen rond deze leeftijd dat je in de danszaal woont en is het super gek als je zegt: “Ik ga zo ook naar huis.” Hoe dan?!

Categorie 6-8 jaar.
Ik vind het leuk om sieraden te dragen. Als dans docent kan je niet onwijs veel. In ieder geval geen grote, uitstekende dingen. Maar een paar kleine ringetjes kan wel toch? Blijkbaar niet. Weer uit het niets: “Juf, heb jij al getrouwd?” Uhm nee. “Maar waarom heb je dan een ring om” Gewoon omdat ik die gekregen heb. (Je bent niet meteen getrouwd als je een ring koopt toch? Anders ben ik nu heel vaak getrouwd zonder dat ik daarvan af wist)

In een andere groep kwam de vraag of ik nepwimpers op had. Ook dat fabeltje moet ik de wereld uit helpen. Ik heb gewoon onwijs mooie wimpers van mezelf. Jaloers? Hier de vraag: “Heb jij eigenlijk een vriend?” Ja. “Hoe heet ie dan?” Niels. “OOH is het Niels van de BSO?” Nee. “Ik heb een Niels in m’n klas, is hij het?!” Ik mag hopen van niet. Als het goed is leven er meer mensen op de wereld met deze naam. “Is hij knap?” Tuurlijk! “Mogen wij komen als jullie gaan trouwen?” Daar doe ik geen uitspraak over..

Categorie 9-10 jaar.
Afgelopen dinsdag werden echt m’n kleren van het lijf gevraagd. We waren rustig aan het stretchen. Ik vertelde dat ik die dag ook nog twee uur sportles had gegeven, dus dat ik spierpijn had. De muziek stond aan maar er kwam ineens een vragenvuur voorbij! Dus ik heb de muziek uitgezet. “Alles wat je wil weten van mij, mag je nu vragen!” Ik ben gaan zitten en meteen 5 vingers gingen omhoog. Ik denk dat ik in totaal 20 vragen heb moeten beantwoorden.. “Juf wat voor werk doe je nog meer dan?” “Hoe oud ben jij?” “Heb je broers of zussen?” Ja een zusje. “Huh dus je hebt geen broer?” Nee, anders had ik dat wel gezegd. “Heb je al een vriend?” Ja nog steeds. “Zijn jullie al toe aan de volgende stap?” Wat dan? “Kusjes.” Haha, af en toe dan.”Hoe lang hebben jullie dan?” “Ooh ik heb langer. Ik heb al 3,5 jaar!” “Woon je nog thuis?” “Woont je vriend dan bij jullie?” “Slapen jullie vaker samen of vaker apart?” “Willen jullie een kind?” “Willen jullie trouwen?” “Hoe heet ie?” Niels. “Ik wist het.” Hoe dan?! En dan nog iemand die niet heeft opgelet: “Heb je eigenlijk een vriend?” Goede vraag! JAAHAAA.

Vandaag nog, morgen nog en dan is het kerstvakantie. Wat vliegt de tijd toch voorbij. Lieve kinders, ik geniet elke dag van jullie en ik zie jullie graag weer na de vakantie! Deze juf gaat even uitrusten, misschien wel samen met der vriend, of met der moeder want omdat ik nog geen baby heb, kan dat. Wat ik verder in de vakantie ga doen? Eten, naar Berlijn! (iemand nog tips?) & dan gewoon nog dit.
juf

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: