Ruggengraat
Persoonlijke update Sport

Ruggengraat: THE ECHTE END. Inclusief cliché before & after

04/12/2017

Hey you!

Nee nee, niet meteen naar beneden scrollen! Eerst dit lezen jij! Ik heb je wel door…

EINDELIJK. Het zit erop! 3 maanden Ruggengraat zijn voorbij, ook al dacht ik dat het vorige week geëindigd was. Er werd nog even een week aan vastgeplakt. Wel een beetje gezondigd hoor, vooral zaterdag avond. Zondag avond als afsluiting eindelijk: SUSHI! Tijd voor een terugblik naar afgelopen maanden.

Je kan hier lezen waarom ik met Ruggengraat ben begonnen, maar hoe is het afgelopen? De eerste weken was ik super streng voor mezelf. Alleen eten wat op het schema stond, verder niks meer en niks minder. In het begin moest m’n lijf heel erg wennen. Hallo ik krijg altijd eten als ik daar zin in heb, waarom nu niet meer? Af en toe wel een beetje honger gehad, ook al denk ik dat het de meeste keren gewoon tussen m’n oren zat. Maar ik wist wat ik wilde: meer spieren opbouwen dus dat ging nou eindelijk gebeuren!

Toen ik Ruggengraat begon (begin september), was mijn zomervakantie ook gelijk over. Wat betekent dat ik weer vol aan de bak ga met m’n danslessen en nu ook sportlessen. In de zomervakantie kom ik altijd wel iets aan, wat niet zo gek is want je sport ineens een stuk minder als al je lessen wegvallen. Dus ik ging beginnen met al m’n lessen en daarnaast ook zelf twee keer in de week trainen. Dat was in ieder geval m’n streven en ik vond wel dat dat moest lukken.

Na een paar weken merkte ik dat ik ongelofelijk zin had in lekkere dingen, dus toen ik op de helft zat heb ik meer een balans gevonden in af en toe wat lekkers maar verder wel goed opletten. Daar voelde ik mij gewoon goed bij, anders had ik het ook echt niet volgehouden. Al had ik dat wel graag gewild. Ook moest ik beter naar m’n lichaam luisteren. Als ik eigenlijk wilde trainen maar m’n lichaam zei: “Dacht het dus even niet he!” Moest ik dat accepteren.

Ik kreeg ook steeds meer complimenten van mensen in de sportschool waar ik heel blij mee was. Zelf zie je het vaak minder snel als dat anderen het zien. En complimenten zijn nooit verkeerd toch? Ik ben in ieder geval blij met het resultaat wat ik nu behaald heb. Eindelijk kan ik een keer zeggen dat ik trots ben op m’n lichaam. Had ik er meer uit kunnen halen? Ik denk het wel. Was ik dan nog vrolijk geweest? Ik denk het niet. Ik ben mij nu in ieder geval bewust van hoeveel ik beweeg en hoeveel ik eet. Maar ook wat ik het beste kan eten. Het gaat er uiteindelijk om dat je naar je lijf luistert, jezelf goede voeding toestopt en dat je tevreden bent met jezelf. En ja, dat ben ik!

Dan nu.. *tromgeroffel* het eindresultaat van 3 maanden Ruggengraat:

Week 1 VS week 12

-IK-

No Comments

    Leave a Reply