XCORE
Opleidingen Sport

Say Hello to your new XCORE Instructor!

16/11/2017

Hey you!

Nog voordat ik begonnen was met mijn Body Pump opleiding, kwam de manager van de sportschool al naar mij toe: “Hey uuh Isabella, en wat dacht je van de XCORE opleiding?” Waarop ik antwoorde : “Ja leuk! Wil ik graag doen!” Dus van het een kwam het ander en zat ik een maand later op vrijdag ochtend in m’n autootje richting Breda..

XCORE opleiding
De XCORE opleiding was twee keer op een vrijdag en duurde zes uur lang. Nou, ik kan je vertellen.. Na zes uur (waarvan je ongeveer 4 uur met de XCORE buis bezig bent) ben je echt helemaal naar de klote. Alles in je lijf verzuurd en spieren op plekken waarvan je dacht: heb ik daar spieren? Komen ineens tevoorschijn. En dan moet je nog ruim een uur terug rijden. De tweede dag moest je een nummer presenteren aan het begin en aan het einde van de dag, waarvan de laatste telt als je examen. Spannend dus! Ik had m’n nummer aan het begin van de dag helemaal verpest, ik wist niet meer wat ik moest doen en wat ik kon zeggen, dus ik had er een hard hoofd in. Gelukkig ging het aan het einde van de dag beter, ook al was ik weer helemaal kapot, ik kon met een opgeheven hoofd naar huis.

Nou zullen jullie wel denken.. Ja leuk dat XCORE, maar ik heb echt geen idee. XCORE betekent: Extreme Core Training. Je werkt de hele les met een rode buis waar grit in zit, wat je van deksel naar deksel slaat. Zoals jullie misschien al een beetje kunnen raden.. Je traint dus vooral je CORE! Duh. Daarnaast ook de rest erom heen. De XCORE buis geeft bij het begin en aan het eind van iedere beweging een belasting op je spieren en bindweefsel van je hele lichaam, ideaal dus. Daarnaast train je je uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht, is het blessure preventief en verbrand je ook nog een hoop calorieën! Wat wil je nog meer?

Eerste XCORE les
Gister heb ik toevallig (helemaal niet toevallig want ik was al een maand geleden gevraagd) mijn eerste XCORE les gegeven. Super spannend. Voor zoiets als dit, schijt ik van tevoren echt 234873 kleuren in m’n broek. Ken ik alles? Weet ik wat ik moet zeggen? Wat als er nieuwe mensen komen? Wat als ik ineens alles vergeet? Maar ook: Wat als ik de les zelf niet trek en ik de hele tijd door de microfoon loop te hijgen? De zenuwen gierden door m’n lijf. Om 18.00 uur was ik klaar met m’n danslessen en 19.00 uur begon de XCORE les. Tussendoor even snel wat gegeten (ja zelfs als ik zenuwen heb kan ik eten, no problem) en aan de bak dan maar. Zoals je hier kan lezen, komt bij mij alles op het laatste moment aan. Eigenlijk had ik veel eerder moeten beginnen maar hey, waarom niet zorgen voor extra spanning? Eens moet de eerste keer zijn. De tijd vloog voorbij! De les bijna foutloos uitgevoerd en ik was dik tevreden.. Maar jeetje wat een opluchting is dat zeg. Ik was blij, snel naar huis, douchen en languit op de bank.

Vanochtend ging ik terug naar de sportschool om zelf te trainen (jazeker, ik ben weer goed bezig) en de manager kwam naar mij toe gelopen. “Blijf staan! Ik kom zo bij je.” En ja hoor daar was die dan: MIJN XCORE CERTIFICAAT. I did it! Weer een diploma erbij! Voordat de opleiding begon werd mij al gezegd: “Ooh dat kan jij wel!” “Haal jij makkelijk!” Ja lieve mensen, het is me toevallig weer gelukt.. Maar het gaat zeker niet vanzelf!
Hebben jullie wel eens aan XCORE gedaan? En wat zijn jullie ervaringen er mee?

-IK-

No Comments

    Leave a Reply