bang voor ballen
Dans

Bang voor ballen

08/11/2017

Hey you!

Hoe mijn liefde voor dansen begon? Tja, ik kon eigenlijk geen andere kant op.

Gym, niet mijn ding
Ik ben als klein meisje begonnen met gym. Vond ik heel leuk, maar er was 1 onderdeel waar ik een gloeiende hekel aan had. De bok. Ik kwam er ook gewoon niet overheen. Als iedereen op het schoolplein bokje ging springen was ik ook zeker niet van de partij. Maar mijn haat voor bokje springen, ging helaas niet onopgemerkt langs de gymjuf. Tijdens 1 van mijn laatste gymlessen moest ik de hele les over de bok, om het te leren. Opgehaald door mijn moeder, achterop de fiets de hele weg naar huis alleen maar lopen janken. Ik wilde van gym af en ik ging er ook zeker nooit meer naartoe.

Voetbal , nog erger
Op zoek naar een nieuwe sport: voetbal. Mijn vader blij, de oppas die ik en mijn zusje hadden op zaterdag wat minder. Na een jaar merkte ik dat dit toch ook niet mijn ding was. Ik was eigenlijk gewoon bang voor de bal. Al dacht ik dat ik een keer bijna ging scoren.. Rende ik naar het verkeerde doel (ik vond het al gek dat niemand mij tegen hield) Dus snel ook weer van voetbal af.

Tennis, stomme fout
Daarna ben ik tennis gaan proberen. Heel dom, is ook een balsport, had ik niet aan moeten beginnen. In het begin vond ik het fantastisch, maar tijdens wedstrijdjes merkte ik dat ik dat smashen toch niet heel erg kon waarderen. Tijdens een wedstrijd tegen mijn zusje, had ze al snel mijn angst door en begon ze dus alleen maar harde ballen naar mij te spelen. Oneerlijk, stom, dus ook gestopt.

Ik ben dus niet zo’n meisje die al begon met dansen toen ze 4 was en eigenlijk al aan het dansen was voordat ze kon lopen.

Dus dan maar..
Weer opzoek naar een nieuwe sport… M’n zusje zat op dansen en omdat ik even geen andere sport kon bedenken, ging ik ook langs voor een proeflesje. Of het liefde op het eerste gezicht was, weet ik niet meer. Ik vond het in ieder geval wel leuk genoeg om het uit te proberen. Ik ben dus niet zo’n meisje die al begon met dansen toen ze 4 was en eigenlijk al aan het dansen was voordat ze kon lopen. Nee ik begon op mijn 10e en ik was zo stijf als een plank. Naast dat ben ik toen ook op badminton gegaan (niet onwijs spannend, ook snel weer mee gestopt). Want toen ik merkte dat ik steeds beter in dansen werd, ben ik ook Klassiek Ballet daarnaast gaan doen, omdat ik na de middelbare school graag naar de dansacademie wilde. (eigenlijk tijdens de middelbare al, maar diploma’s zijn toch best handig)

Uiteindelijk is dat allemaal goed uitgepakt, want kijk eens waar ik nu sta! Dansacademie afgerond en elke week maak ik 215 (ik heb ze net even geteld) kinderen blij met mijn lessen.

Zo is het dus eigenlijk allemaal begonnen. Soms moet je wat dingen uitproberen om erachter te komen waar je goed in bent of waar je echt gelukkig van wordt!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: