vakantie
Dans

AAH NEE, vakantie!

23/10/2017

Hey you!

Het is weer zover. De herfstvakantie staat weer voor de deur. De laatste danslessen voor de vakantie zijn af en toe echt een chaos. Of je krijgt hyper actieve kinderen of ze zijn allemaal moe, grieperig en gewoon echt toe aan vakantie. Net als ik..

Wat doe je er tegen? Niet zoveel. Gisteren kwam er een meisje gillend binnen omdat ze ‘verkering’ had gekregen en elke keer als er iemand binnen kwam moest dat natuurlijk uitgebreid verteld worden. Een groep van 17 gillende meiden, dat is best heftig. Gelukkig werken ze hard, dus dan mag dat af en toe wel even! Afgelopen woensdag begon ik met de jongste kinderen waarvan er zeker wel 5 last hadden van hun buik of heel erg moe waren en ja, ook de kinderen die tijdens de les moeten plassen waren weer aanwezig.

Gelukkig is het zo dat als er 1 iemand moet plassen, ze allemaal moeten! Vorige week vroeg ik aan een meisje of ze naar de kapper was geweest, waarop ze met ja antwoordde. Daarna gingen er allerlei vingers in de lucht van meiden die iets wilden vertellen. “Juf, ik ben ook wel eens een keertje naar de kapper geweest!” “Ja weet je, ik was ook een keer naar de kapper..” en 1 wijsneus: “ik ga nooit naar de kapper, mijn moeder knipt m’n haar.” Schatjes zijn het.

Vooral als je dan aan het einde van de les roept: “Volgende week is het vakantie, dus ik zie jullie over twee weken weer!” en je hoort terug: “AAH NEE, maar dan ga ik je zo missen!” doet het je toch wel goed. Er worden dikke knuffels uitgewisseld en hele harde high fives (serieus sommige kinderen kunnen echt hard slaan). Juf is ook zwaar toe aan vakantie. Wallen tot m’n oksels, hoofdpijn en gewoon een lichaam dat op is. Weer even opladen, nieuwe lessen maken en na de vakantie weer lekker aan de slag!

-IK-

 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: